Dag van de analoge fotografie zaterdag 18 december

Foto: KCW - Piet Pulles

WAALWIJK – Kunstencentrum Waalwijk organiseert op zaterdag 18 december voor het eerst de Dag van de Fotografie. Een middag met workshops, exposities, films en een korte lezing.

Op zaterdagmiddag 18 december staat Kunstencentrum Waalwijk van 12.00 tot 16.30 uur helemaal in het teken van de analoge fotografie. Bezoekers kunnen gratis meedoen aan verschillende korte workshops in en rond de doka (alleen op inschrijving) Daarnaast zijn er films te zien, is er een expositie en een lees- en informatietafel met bijzondere boeken over analoge fotografie. De dag van de analoge fotografie is geheel gratis te bezoeken. Alleen voor de workshops is inschrijven verplicht.

Tijdschema/programma:

  • Vanaf 12.00 uur doorlopend:
    • Rondleidingen expositie Herinneringen Planten door Leonie Gossens
    • Films over analoge fotografie
    • Voorbeelden fotografiek te bekijken in Mini-expo
    • Leestafel met bijzondere boeken over analoge fotografie
    • Informatie over de fotografiecursussen bij Kunstencentrum Waalwijk (analoog & digitaal)
  • 13.00 uur: Welkomstpraatje Piet Pulles en korte lezing Leonie Gossens
  • 13.30 uur: workshop Kennismaken met werken in de doka
  • 14.15 uur: workshop fotogrammen/fotografiek
  • 15.00 uur: workshop analoge ‘Photoshop’ Technieken
  • 15.45 uur: workshop Experimenteren in de doka

Informatie over de verschillende workshops:

Kennismaken met werken in de doka (13.30 uur)
Heb je nog nooit iets gedaan in de donkere kamer? Dan is deze korte workshop voor jou. Docent Piet Pulles, die de cursussen analoge fotografie geeft bij Kunstencentrum Waalwijk, brengt je de eerste beginselen bij.

Fotogrammen/fotografiek (14.15 uur)
Tijdens deze korte workshop maak je je eerste fotogram op echt fotopapier. Een camera komt er niet bij aan te pas, maar je gaat toch naar huis met een mooie afdruk. Docent Sarah van Rossem vertelt je daarnaast iets over de cursus fotografiek.

Analoge ‘Photoshop’ technieken (15.00 uur)
In deze korte workshop leer je een aantal technieken die je misschien kent van het digitale Photoshop, maar die al heel lang geleden werden uitgevonden in de donkere kamer. Doordrukken, tegenhouden en om je foto een prachtig zwart kadertje. Nieuwsgierig geworden? Schrijf je dan snel in! Docent: Piet Pulles.

Experimenteren in de doka (15.45 uur)
Kunstenaar/fotograaf Leonie Gossens laat je spelenderwijs kennismaken met de donkere kamer. Ook boeiend voor meer ervaren doka-gebruikers. Uitproberen, experimenteren en creativiteit staan centraal. Je kunt deze workshop ook gebruiken als aanvulling op de korte workshop fotogrammen/fotografiek. Voor beginners is het een aanrader om beide workshops te volgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen