Eerste landelijke strooiactie: 2,5 miljoen kilo zout op de wegen

Foto: Gemeente Waalwijk

Rijkswaterstaat heeft in de nacht van zondag op maandag de eerste landelijke strooiactie van dit seizoen uitgevoerd. In totaal strooiden de wagens 2,5 miljoen kilo zout over de snelwegen. De strooiwagens legden afgelopen nacht bijna 38.000 kilometer af. Ook de Buitendienst van de gemeente Waalwijk ging voor het eerst weer op pad om te strooien. De eerste keer was zaterdagmorgen en zondagavond werd voor de tweede keer gestrooid

Hoe wordt gladheid bepaald?

Voor het bepalen van de gladheid maakt de gemeente gebruik van de meetpunten van Rijkswaterstaat, de voorspellingen van Meteoconsult en de weginspecties door de gemeente zelf.

Waarom worden uitneembare palen op strooiroutes verwijderd?

Om de gladheidbestrijding zo vlot mogelijk te kunnen doen worden uitneembare palen op de strooiroutes verwijderd. Deze paaltjes worden nà het strooiseizoen weer teruggeplaatst.

Wie strooit de snelwegen en de provinciale wegen?

  • Snelwegen: Rijkswaterstaat zorgt voor gladheidbestrijding van alle snelwegen, inclusief op- en afritten. Volg de actuele informatie op rijkswaterstaatstrooit.nl
  • Provinciale wegen: Provincie Noord-Brabant verzorgt de gladheidbestrijding van de provinciale wegen. Volg de actuele informatie op de site van de provincie.

Rijkswaterstaat heeft 577 strooiwagens paraat staan. Die moeten binnen twee uur 3300 kilometer aan rijkswegen preventief gestrooid kunnen hebben.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen