112

Dode bij uitslaande woningbrand Dongen, meerdere personen gewond

DONGEN – Bij een grote woningbrand aan de Kardinaal van Rossumstraat in Dongen is zaterdagnacht één persoon om het leven gekomen. Meerdere andere personen zijn gewond geraakt. Eén bewoner van het huis is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De brand begon om ongeveer 04.45 uur.

Een officier van de brandweer meldt dat het huis werd bewoond door arbeidsmigranten. Volgens hem zou het pand een week geleden nog door de gemeente gekeurd zijn. Toen bleek de veiligheid van de woning in orde. In het gebouw zit ook een motorzaak.

Volgens de Veiligheidsregio vluchtten meerdere bewoners het huis uit onder meer via het dak. Met vier tankautospuiten proberen brandweerlieden de brand te blussen. Daar worden volgens de Veiligheidsregio ook drones bij ingezet.

Hulpverleners vangen buiten buurtbewoners op. Naast de bewoners van de brandende woning vluchtten ook verschillende buren hun huizen uit. Brandweerlieden zijn nog steeds druk bezig met het bestrijden van de woningbrand, laat de Veiligheidsregio weten. De brand is wel onder controle.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen