Dansende ouderen spelen hoofdrol in flashmob

Foto:

TILBURG – “Wat een geweldig spektakel om zoveel ouderen dansend te zien genieten” aldus Frank Adams, dirigent van strijkorkest Kamerata Zuid. Op 20 november vond er een bijzondere actie plaats in de LocHal in Tilburg. 40 ouderen onder begeleiding van danser en choreograaf Andrew Greenwood danste de sterren van de hemel op livemuziek van het Tilburgse strijkorkest Kamerata Zuid. Met deze flashmob wordt het startschot gegeven van ‘Grijs Gedraaid’: een sociale concertreeks voor ouderen speciaal ontwikkeld door Kamerata Zuid, Stichting Stoute Schoenen, Vier het Leven, Switch2Move en KBO-Brabant.

‘Grijs Gedraaid – Luister, Beweeg & Ontmoet’

De flashmob is het startschot voor een concertreeks speciaal voor ouderen. Voor veel jongeren is het haast maandelijkse kost: naar een concert gaan. Voor ouderen is dit helaas geen vanzelfsprekendheid. Tegelijkertijd zijn uit verschillende onderzoeken naar voren gekomen dat kunst- en cultuurparticipatie een positief effect heeft op de lichamelijke en geestelijke gezondheid van ouderen.

Met ‘Grijs Gedraaid’ vinden 9 sociale concerten plaats in de Brabantse theaters. Tijdens de voorstelling staan muziek, beweging, creatieve en ontmoeting centraal. Gerard van Maasakkers zingt Brabantse liedjes o.l.v. strijkorkest Kamerata Zuid. Waarna bezoekers letterlijk in beweging komen vanuit hun theaterstoel met Andrew Greenwood. Hij breekt het ijs en zet de deur letterlijk en figuurlijk open voor onderling contact. Ter afsluiting is er koffie voor iedereen en kan deel worden genomen aan een creatieve activiteit o.l.v. Stichting Stoute Schoenen. Leeftijd vormt geen beperking, iedereen kan meedoen.

Ticketverkoop

De ticketverkoop voor deze concertreeks is inmiddels van start gegaan. Ook via de website van KBO-Brabant zijn tickets te bestellen. Prijzen variëren van €19,50 tot €24,50 per ticket, dit is afhankelijk van het theater. Mocht het niet lukken om digitaal aan te melden, bel dan het nummer 073-644 40 66. KBO-Brabant schrijft u dan in. De concertreeks wordt gehouden in de steden Roosendaal, Tilburg, Waalwijk, ’s-Hertogenbosch, Helmond, Breda, Oss, Cuijk en Uden.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen