Aankomst Sinterklaas haven Sprang-Capelle afgelast, organisatie kiest voor extra lange rijtoer

Foto: Sinterklaas Sprang-Capelle

SPRANG-CAPELLE – De traditionele aankomst van Sinterklaas in de haven van Sprang-Capelle gaat niet door. De organisatie heeft dit donderdagavond besloten.

“Het besluit viel ons zwaar, maar door de oplopende corona-cijfers hadden we ons inziens geen keus”, zegt Erwin Korver van de organisatie. “We hebben onszelf de vraag gesteld of we dit evenement kunnen organiseren zonder bij te dragen aan de oplopende besmettingsgraad en dat kan helaas niet. We zijn er goed ziek van.”

Net als de kinderen kijkt ook de organisatie ieder jaar uit naar deze dag. Er zijn op deze dag veel mensen op de been die elkaar anders niet zouden ontmoeten. Zowel voor de schermen, de kinderen en de ouders, maar ook achter de schermen, de vrijwilligers. Er zijn die dag meer dan 70 vrijwilligers in touw. Voor ieders gezondheid heeft de organisatie er voor gekozen de intocht flink af te schalen.

Traditioneel bestaat de intocht in Sprang-Capelle uit drie onderdelen. De aankomst in de haven, de optocht door het dorp en de Sinterklaasshow in sporthal Zidewinde. Naast de aankomst in de haven wordt ook het Sinterklaasfeest in Zidewinde afgelast.

Het goede nieuws is dat Sinterklaas zaterdagmiddag nog wel naar Sprang-Capelle komt. Hij zal daar daar een extra lange rijtoer door het dorp maken, samen met zijn pieten en veel pepernoten! Dus ook straten waar Sinterklaas andere jaren niet doorheen komt met de optocht kunnen nu zomaar verrast worden door de goedheiligman te paard.

Bekijk HIER de route van de rijtoer door Sprang-Capelle

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen