Orgelconcert Sander Louwerse in Sint-Jan op 30 oktober

Sander Louwerse
Sander Louwerse
Foto: Stichting "Vrienden van Sint Jan de Doper"

WAALWIJK – Zaterdag 30 oktober om 16:00 uur organiseert de Orgelkring Waalwijk in samenwerking met de Vrienden van Sint Jan de Doper wederom een prachtig orgelconcert in de Sint-Jan van Waalwijk, uitgevoerd door organist Sander Louwerse. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis, na afloop wordt om een vrijwillige bijdrage gevraagd. Aanmelden vooraf is niet nodig.

Organist Sander Louwerse

Sander Louwerse (1975) kreeg zijn eerste orgellessen van o.a. Jan Wisse. Na een tijd geen lessen gevolgd te hebben, heeft hij vanaf 2018 de lessen weer opgepakt en les gehad van Hugo Bakker en Tommy van Doorn. Sander is kerkorganist in de Hervormde kerk van Aalburg.
Het concert wordt geopend met een openingsstuk van Langlais en de titel van dit eerste stuk vat het thema van het hele concert mooi samen. Het openingsstuk heet namelijk “Pasticcio” en dat betekent oneerbiedig gezegd ‘allegaartje’ – van alles wat. In het concert komen Engelse, Duitse en Franse componisten langs zoals Bach, Reger, Liszt en Mendelssohn. Van de lutherse Bach klinkt een koraalvoorspel, maar de katholieke Reger schreef ook heel veel voorspelen op protestantse melodieën – een religieus pasticcio in persoon. Het concert bevat dus voor elk wat wils: een feestelijk begin, daarna meer ingetogen, om weer robuust te eindigen.

Iedereen welkom

Het orgelconcert op 30 oktober is erg gevarieerd, waarbij verschillende stijlen aan de orde komen die de prachtige klanken van het monumentale orgel in de akoestiek van de kerk volop tot hun recht laten komen.

Iedereen is zaterdag 30 oktober van harte welkom in de Sint Jan. De entree is zoals altijd gratis. Het orgelconcert duurt ongeveer een half uur en start om 16:00 uur. Aanmelden vooraf is niet nodig; bij binnenkomst wordt gevraagd om een geldig coronatoegangsbewijs. Na afloop wordt gevraagd om een vrije gift ter dekking van de kosten van deze activiteit. Hopelijk tot ziens op zaterdag 30 oktober!

Foto: Gerard Smulders
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen