Groots welkomstfeest voor Sinterklaas op zondag 14 november

Foto: Sinterklaas Intocht Comité Waalwijk

Op zondag 14 november organiseert Sinterklaas Intocht Comité Waalwijk een groots welkomstfeest voor Sinterklaas. De ontvangst waar Sinterklaas Intocht Comité Waalwijk traditiegetrouw voor zorgt, zal er dit jaar iets anders uitzien. Er wordt een groots Sint-walk-through-feest georganiseerd, als alternatief voor de intocht in de Waalwijkse haven en de ontvangst in het centrum.

Het welkomstfeest vindt plaats op het parkeerterrein van het Mandemakers Stadion van RKC Waalwijk. Kinderen, hun ouders en andere belangstellenden zijn welkom voor een zogenaamde walk-through. De kinderen volgen al wandelend een uitgezette route en komen onderweg heel veel Pieten tegen, die druk zullen zijn met pepernoten bakken, cadeautjes inpakken, muziek maken, spelletjes en selfies maken met de kinderen. Natuurlijk krijgen de kinderen lekkere pepernoten én kunnen ze Sinterklaas begroeten. Voor alle tekeningen en verlanglijstjes zal de grote rode brievenbus van Sinterklaas klaarstaan.

Leuk plan

Reden dat er een alternatief welkom wordt georganiseerd, zijn de werkzaamheden op het Raadhuisplein en het feit dat het terrein aan de Waalwijkse haven ook niet meer toegankelijk is voor publiek. Gelukkig had Sinterklaas Intocht Comité Waalwijk al een leuk plan klaarliggen. Vorig jaar stond alles klaar voor een coronaproof drive-in rond het Mandemakers Stadion, wat op het laatste moment helaas afgeblazen moest worden. Dat draaiboek vormt de basis voor het feest op zondag 14 november aanstaande. “Het leuke aan de walk-trough is dat alle kinderen de kans krijgen om de Pieten en Sinterklaas van dichtbij te begroeten”, aldus de organisatie.

Gratis toegang

Het Sint-walk-through-feest vindt plaats op zondag 14 november tussen 13.00 en 15.00 uur. De walk-through duurt naar schatting een half uurtje. De toegang is gratis, reserveren is niet nodig. Bij grote drukte moet je mogelijk even wachten voordat je het terrein op mag. De toegang is aan de Olympiaweg in Waalwijk. Het organisatiecomité vraagt bezoekers zoveel mogelijk op de fiets of te voet te komen om parkeerproblemen te voorkomen. Neem uiteraard de geldende coronamaatregelen in acht: blijf thuis als je klachten hebt.

Kleurwedstrijd

Ook dit jaar is er weer een kleurwedstrijd. Tijdens de Sint-walk-through-feest wordt deze uitgedeeld, de kleurplaat wordt daarna ook geplaatst op de Facebook-pagina van het Sint-comité met ook alle informatie over het prijzenpakket. De kleurplaat kan tot en met zondag 5 december worden ingeleverd bij Albert Heijn Jansen, Bloemenoordplein 50 in Waalwijk, waar Sinterklaas zijn rode brievenbus neer zal zetten.

Donaties welkom

Het welkomstfeest voor Sinterklaas wordt georganiseerd door een stichting met enthousiaste vrijwilligers, met steun van RKC Waalwijk en diverse bedrijven. Een vrijwillige donatie (of een sponsorbijdrage van uw bedrijf) is zeer welkom. Maak uw bijdrage over op rekeningnummer: NL46 RABO 0165 8378 96 t.n.v. Sint Nicolaas Intocht Waalwijk. Hartelijk dank!

www.waalwijk-sinterklaas.nl
www.facebook.com/Sinterklaas-Waalwijk

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen