Vergeet niet je maatje in het zonnetje te zetten

Foto: PIxabay

Vandaag 4 oktober is het dierendag en wordt je huisdier in het zonnetje gezet. Dierendag wordt wereldwijd gevierd op 4 oktober en staat ook bekend als Werelddierendag. Op deze dag geven we onze huisdieren extra aandacht.

De organisatie achter Werelddierendag heeft als missie om de status van dieren te verhogen en om de welzijnsnormen van dieren over de hele wereld te verbeteren. Voor de dierenwelzijnsbeweging is deze dag dus erg belangrijk om wereldwijd aandacht te vragen voor hoe we dieren behandelen en hoe dat beter kan.

In 1929 werd 4 oktober uitgeroepen tot Werelddierendag. 4 oktober is als datum gekozen, omdat de heilige Franciscus van Assisi in 1226 op die datum overleed. Sint Franciscus hield erg van dieren en daarom was zijn sterfdag een geschikte dag om stil te staan bij het dierenwelzijn.

Op dierendag zetten we onze huisdieren extra in het zonnetje. Je kunt je hond verwennen met een groot bot, je kat met een doos om zich in te proppen en je knaagdieren met wat snoepjes om op te knabbelen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen