Op zoek naar kleine geschiedenissen met het Streekarchief en Nol Kleijngeld

Foto: SALHA

WAALWIJK – Vorig jaar zijn we met Streekarchief Langstraat Heusden Altena en de Bibliotheek Waalwijk op zoek gegaan naar kleine geschiedenissen.

Vanwege het succes en enthousiaste deelnemers tijdens deze workshops, keert het Streekarchief in oktober terug naar de Bibliotheek tijdens de maand van geschiedenis. Deze maand staat ook de gastcollectie van oud-burgemeester Nol Kleijngeld in de Bibliotheek. Vanwege zijn passie voor geschiedenis, maar ook zijn eigen familieonderzoek, hebben we hem uitgenodigd om op woensdag 13 oktober wat te vertellen over zijn zoektocht, gevolgd door een interessante workshop door het Streekarchief.

Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van deze streek en haar mensen? Dat kan bij Streekarchief Langstraat Heusden Altena! Het Streekarchief bewaart archieven en collecties van en uit de gemeenten Altena, Heusden en Waalwijk. Maar hoe begin je met het zoeken naar historische verhalen? Expert Malu Kuhlmann legt je tijdens deze workshop uit wat er allemaal te vinden is via de website van het Streekarchief en hoe je de website kunt gebruiken. Voor de extra dosis inspiratie hebben we oud-burgemeester Nol Kleijngeld uitgenodigd om wat te vertellen over zijn familieonderzoek. Ga op onderzoek uit in oude kranten, genealogische bronnen, archiefinventarissen en de gedigitaliseerde fotocollectie. Haal herinneringen op of ontdek nieuwe grote verhalen.

Praktische informatie

Locatie: de Bibliotheek Waalwijk
Datum: woensdag 13 oktober
Tijd: van 14:00 tot 16:00 uur
Aanmelden is verplicht en kan in de bibliotheek of via [email protected]

De bijeenkomst is gratis.
Geef bij de aanmelding door of je een eigen laptop of tablet wel of niet meeneemt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen