Een shelter voor iedereen in de tuin bij Villa Pardoes

Foto: Villa Pardoes

Op zaterdagochtend is in de tuin van Villa Pardoes een heel bijzondere Shelter onthuld. Deze is speciaal voor de Villa gemaakt en aangeboden door Stichting Pallieter. De unieke voelborden erin zijn mede mogelijk gemaakt door Stichting Kinderpostzegels en dan in het bijzonder door de kinderen van R.K.B.S De Teresia uit Waalwijk.

De fijne samenwerking tussen Stichting Pallieter en Villa Pardoes resulteert al jaren in ‘Pallieter themaweken’. Ook deze week genieten weer 12 gezinnen met een ernstig ziek kind uit de regio Rijnmond van een onvergetelijke vakantie in Villa Pardoes. Ook heeft de Stichting Pallieter al diverse prachtige donaties geschonken, waarmee meerdere bijzondere projecten door de jaren heen gerealiseerd zijn. Deze nieuwe unieke Shelter is met Douglas hout vervaardigd en voorzien van voelborden op rolstoelhoogte. Een geweldige aanwinst voor de tuin, zodat alle kinderen met elkaar kunnen spelen.

Villa Pardoes

Kinderen met een ernstige, mogelijk levensbedreigende ziekte en hun ouders, broertjes en zusjes genieten al 20 jaar van een unieke vakantiebeleving in Villa Pardoes. Zo’n 600 gezinnen per jaar beleven een geweldige week in een van de twaalf huisjes met thema’s zoals Sneeuwwitje, Barbie, Ridder en Space. Die samen een Sprookjesachtig Slakkenhuis op een Bloem vormen. Hier is alles voor een onvergetelijke vakantie voorhanden. Villa Pardoes bestaat dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers en is geheel afhankelijk van giften van sponsoren en donateurs.

Stichting Pallieter

Pallieter maakt zich sterk voor de zorg van zieke kinderen. Helaas kunnen niet alle ziektes bij kinderen genezen worden. Verzorging en verzachting is dan het enige wat nog mogelijk is. Deze palliatieve zorg vindt met gespecialiseerde ondersteuning ‘bij voorkeur plaats in de thuissituatie’. Soms echter wordt de last voor het gezin toch te zwaar zodat men de zorg voor het kind niet meer aankan. Verzorging elders is dan de enige manier om zo’n gezin weer op adem te laten komen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen