Wethouder Bakker zet de eerste schop in de grond voor glasvezel in Waspik

Vlnr: Fabian de Bruin (APK Telecom), wethouder Ronald Bakker (Gem. Waalwijk), Michiel Admiraal (DELTA Fiber Netwerk)
Vlnr: Fabian de Bruin (APK Telecom), wethouder Ronald Bakker (Gem. Waalwijk), Michiel Admiraal (DELTA Fiber Netwerk)
Foto: Delta Fiber

WASPIK – Op een zonnige donderdagmiddag 17 juni hebben wethouder Ronald Bakker van de gemeente Waalwijk, Michiel Admiraal van DELTA Fiber Netwerk en Fabian de Bruin van APK Telecom, gezamenlijk de eerste schop in de grond gezet aan de Wendelnessestraat in Waspik. Hiermee is het officiële startsein gegeven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in de gemeente Waalwijk.

Glasvezel is niet meer weg te denken in deze tijd Wethouder Ronald Bakker: “Waspik krijgt glasvezel! Met deze goede infrastructuur voor internet zijn we klaar voor de toekomst. Een toekomst waar thuis werken, leren en zorg niet meer weg te denken zijn. Hiervoor is een snelle en stabiele internetverbinding nodig en DELTA Fiber Netwerk legt deze in Waspik aan. We hebben goede afspraken gemaakt over de kwaliteit van het netwerk en ik ben dan ook verheugd dat we starten met de aanleg van glasvezel in Waspik”.

Waspik wordt voorbereid op de toekomst met glasvezel “Mede dankzij de enorme inzet en het enthousiasme van de verenigingen, ambassadeurs en de wethouder is er tijdens onze vraagbundelingscampagne een mooi resultaat neergezet en kunnen wij starten met de aanleg van glasvezel in Waspik. Inwoners die nog geen glasvezel abonnement hebben afgesloten maar nog graag willen meedoen, kunnen zich tot en met 30 juli a.s. zonder extra kosten aanmelden via gavoorglasvezel.nl. In deze tijd is het hebben van een snelle, stabiele internetverbinding onmisbaar. Met de aanleg van glasvezel is Waspik klaar voor de toekomst”, aldus Michiel Admiraal, directeur van DELTA Fiber Netwerk.

900.000 meter glasvezel in Waspik, Raamsdonk, Gravenmoer, Oosteind en Den Hout

Fabian de Bruin, Projectmanager van APK Telecom: ‘Wij zijn verantwoordelijk voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in Waspik, Raamsdonk, Gravenmoer, Oosteind en Den Hout. De eerste kern waar we aanleggen is Waspik. Tijdens dit project zullen wij 83 kilometer aan graafwerkzaamheden verrichten,
waarvan 33 kilometer in Waspik. Voor de tuinboringen van het hele project staat er ca. 33 kilometer gepland.

In Waspik wordt In totaal 370.000 meter glasvezel aangelegd en daarmee kunnen ongeveer 2.250 huishoudens op glasvezel worden aangesloten.
Voor ons is dit een mooi en uitdagend project mede door de verschillende kernen en gemeentes waar wij gaan aanleggen en wij hebben drie gestuurde boringen gepland staan waarvan twee onder het water in het hart van Waspik. We kijken uit naar een mooie samenwerking met alle gemeentes en DELTA Fiber Netwerk’’.

Bovengronds verdeelpunt

27 juli a.s. wordt het eerste bovengrondse verdeelpunt in de Wendelnessestraat in Waspik geplaatst. Het gaat om een zogeheten PoP (Point of Presence), waarmee huishoudens met een glasvezelabonnement worden aangesloten op het glasvezelnetwerk van DELTA Fiber Netwerk. In Waspik wordt de PoP geplaatst die als hoofdverbinding dient voor het gehele gebied en daarmee worden de andere PoP’s gevoed. De andere PoP’s worden geplaatst in ’s Gravenmoer, Oosteind en Den Hout. Raamsdonk wordt gevoed vanuit Waspik.

Aanmelden voor glasvezel is nog steeds mogelijk

Inwoners zonder glasvezel abonnement kunnen zich nog steeds aanmelden. De huisaansluiting (de plaatsing van het kastje in de woning) is gratis en als men zich vóór 30 juli a.s. aanmeldt voor een glasvezel abonnement dan bespaart men €650,- aansluitkosten. Op www.gavoorglasvezel.nl kan men via de postcodecheck het aanbod van de telecomaanbieders bekijken.

Glasvezel Informatiemarkt 26 juni DELTA Fiber Netwerk organiseert op zaterdag 26 juni a.s. van 13:00 tot 15:00 uur een Glasvezel Informatiemarkt bij SCC Den Bolder, Schoolstraat 19 in Waspik. Tijdens deze informatiemarkt zijn er diverse presentaties, komt u meer te weten over de aanleg van het glasvezelnetwerk, worden er demonstraties gehouden en vertellen de telecomaanbieders welke diensten en pakketten zij kunnen leveren. Bewoners en geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Meer weten?

Voor meer informatie over de aanleg, kijk op www.gavoorglasvezel.nl/aanleg. Via de postcodecheck kunnen de bewoners de voortgang van de aanleg op hun adres volgen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen