Esther Vergeer opent allereerste Esther Vergeer Foundation Sport Court bij Villa Pardoes

KAATSHEUVEL – In de tuin bij Villa Pardoes werd vandaag het allereerste Esther Vergeer Foundation Sport Court geopend. Het sportveld is bedoeld voor de gasten van Villa Pardoes. De Foundation en Villa Pardoes werken al sinds 2019 wekelijks samen.

Het Multi Sport Court is vanaf nu dé plek waar de Esther Vergeer Foundation haar sportactiviteiten organiseert voor de gezinnen in de Villa. Tot nu toe toverde de EVF wekelijk het parkeerterrein van Villa Pardoes om tot een soort van sportveld. Door het nieuwe veelzijdige veld in de achtertuin kunnen gezinnen tijdens hun vakantieweek dagelijks met elkaar sporten en spelen. Ook biedt het veld een sociaal aspect; op en langs het veld kunnen kinderen en gezinnen elkaar ontmoeten.

Het sportveld heeft een afmeting van 19 x 12 meter en heeft een tennisnet, basketbalpaal en 2 minidoelen. De bouw van het veld is gerealiseerd door Zoneparc en mede mogelijk gemaakt dankzij donaties van Van Mossel Automotive en Stichting MIEP. De wekelijks sportactiviteit wordt mogelijk gemaakt dankzij een donatie van Stichting KenD. Tijdens de opening gaf Esther Vergeer het feestelijke startschot. Daarna werd het veld direct enthousiast in gebruik genomen door de aanwezige kinderen en hun ouders.

Over Villa Pardoes

Villa Pardoes biedt Nederlandse gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind tussen de 4 en 12 jaar een onvergetelijke, unieke vakantiebeleving aan. Voor broertjes, zusjes, papa’s, mama’s, opa’s en oma’s die dromen van een onbezorgde week samen. Genieten met elkaar, daar gaat het om in Villa Pardoes. Even alles vergeten en samen mooie herinneringen maken!

Over de Esther Vergeer Foundation

De Esther Vergeer Foundation werd in 2004 opgericht door voormalig rolstoeltennister en Paralympisch kampioene Esther Vergeer. De Esther Vergeer Foundation maakt sporten voor kinderen met een lichamelijke beperking bij een reguliere sportvereniging mogelijk. Daardoor leren ze om te gaan met hun beperking, groeit hun zelfvertrouwen en staan ze sterker in de maatschappij. De organisatie is gevestigd op sportcentrum Papendal nabij Arnhem.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen