Life-coach Karin Rutgers: ‘Gezond, fit en vitaal oud(er) worden, wie wil dat nu niet?’

Karin Rutgers
Foto: Ka-Coaching

Wie is Karin Rutgers? Ik ben nooit dik geweest en zeker niet dun. Eerder een midden mootje van de klas. Het zit in mijn genen, gekregen van mijn ouders. Ik hield van lekkere dingen als wit brood, worst, hagelslag, drop, chips en koek, friet en pannenkoeken… Van sporten hield ik niet. Mijn leefstijl kon duidelijk beter.

Tijdens mijn zwangerschappen maakte ik kennis met ‘overgewicht’. Ik kon mijn schoenen niet meer strikken zonder eerst mijn voet op een traptrede te zetten, ik stond te hijgen nadat ik de trap opgelopen was, ik had last van maagzuur en door het extra gewicht lag ik ’s nachts regelmatig hard te snurken. Ik had dikke enkels en mijn bloeddruk ging omhoog. Ik vond het lastig niet mobiel te zijn en me belemmerd te voelen door mijn volle lichaam. Ik was moe en kwam energie tekort, en als excuus voor mijn gewicht had ik mijn zwangerschap. Het fijne van deze ervaring met ‘te dik zijn’ was dat er een einddatum voor stond. Na de bevalling zou ik mijn eigen gewicht weer terug krijgen. Gelukkig was dat ook zo.

Een aantal jaren later liet mijn weegschaal het gewicht van mijn zwangerschappen weer zien en nu was ik NIET ZWANGER! De knop moest en ging om. Ik ben gaan wandelen en later zelfs hardlopen. Eerst korte stukjes en later steeds langer. Ik voelde me fitter en gezonder en ik kreeg regelmatig complimentjes.

Nadat ik in 2012 mijn studie voor Life-Coach heb afgerond ben ik aansluitend de opleiding voor Gewichtsconsulent en Voedingsleer gaan doen. Vanaf dat moment heb ik ook mijn voedingsgewoonten beetje bij beetje aangepast. Ik ging me steeds energieker voelen.

Inmiddels zijn er weer aardig wat levensjaren verstreken en mag ik mijzelf rekenen tot de groep vijftigplussers. Het is precies zoals ik het geleerd heb. 50+ is een levensfase die alertheid vraagt en bewust kijken naar waar het om verbetering en bijstellen vraagt. Preventief heb ik aan bijscholing gedaan op het gebied van 50+ en senioren. Voeding, beweging, de veranderingen in het lichaam en geest en de onontkoombare veranderingen die daarbij komen kijken. Door de kennis die ik heb opgedaan weet ik dat je voor fit en gezond kùnt kiezen en voor een zo prettig mogelijke manier van ouder worden waarmee je ook in deze fase een goed leven kunt hebben waarvan je ten volste kunt genieten. Een gezond gewicht hoort daar ook bij!

Ik heb de wens om op een fijne, gezonde en fitte manier ouder te worden, met de energie en mobiliteit die ik daarbij goed kan gebruiken. Daar ben ik op een gezonde manier en preventief mee bezig, voor nu en de toekomst.

Wil jij hulp van mij als gewichtsconsulent/life-coach bij het verbeteren van je leefstijl? Kijk dan op www.ka-coaching.nl voor het aanbod en de vergoedingen via de aanvullende zorgverzekering.

Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben dan verneem ik die graag.

Hartelijke groeten,

Karin Rutgers
gewichtsconsulent / life-coach
Laageinde 79a, 5142 EG Waalwijk
Mobiel: 06-44 075 393
www.ka-coaching.nl [email protected]

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden