Asieldier Sammie zoekt nieuwe baas

Sammie
Sammie
Foto: Dierenasiel Waalwijk

WAALWIJK – Alle dierenasiels in Nederland herbergen momenteel minder huisdieren dan in voorgaande jaren. Dat is niet zo gek: niemand gaat met vakantie, niemand hoeft daardoor een kat of hond elders onder te brengen of te dumpen en bovendien willen veel meer gezinnen een huisdier om het leven nog een beetje fleur te geven. Ook in Dierenasiel Waalwijk bevinden zich weinig honden en katten.

Sammie wel. En Sammie heeft pech, want hij zit nu alleen in een kattenkamer. Voor Sammie extra eenzaam, want hij is meer op katten dan op mensen gericht. Niet dat hij een hekel aan mensen heeft, maar waarschijnlijk is hij nooit een huiskat geweest. Hij is gevonden met een knipje in zijn oor. Dat wil zeggen dat hij ooit als baasloze kat is gevangen en weer is teruggezet op de plek waar men hem vond. Zo’n knipje geeft aan dat een opnieuw gevonden kat al gesteriliseerd is en dat dit dus niet nog eens hoeft te gebeuren!

Wanneer je door het raam in Sammies kamer kijkt, zit hij verstopt in een krabpaal. Tenminste, als hij dat in de gaten heeft. Is dat niet het geval, dan speelt hij wat en loopt rond. En heel vaak gaat hij voor het raam naar buiten zitten kijken. Want het zal duidelijk zijn dat Sammie een echte buitenkat is. Hij moet beslist niet te lang in het asiel zitten; dat gunt niemand hem. Degene die besluit Sammie een thuis te bieden, moet niet verwachten dat hij hem de eerste dagen veel ziet. Hij zal zich verstoppen en tijd nodig hebben te wennen.

Sammies geboortedatum is geschat op maart 2016; hij is gecastreerd, gechipt en gevaccineerd. Wilt u deze grote kerel een kans op een beter leven geven, bel dan naar Dierenasiel Waalwijk, Van ’t Hoffweg 7, om een afspraak te maken, 0416 333964. Het asiel is elke ochtend telefonisch bereikbaar.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen