Nieuw kinderdagverblijf in Sprang-Capelle, opening medio juni

Foto: Kinderdagverblijf De Groene Wereld

SPRANG-CAPELLE – Chandra Bolkenbaas-Wiersma start medio juni Kinderdagverblijf De Groene Wereld in Sprang-Capelle. 

Kinderdagverblijf De Groene Wereld startte in 2016 als gastouderopvang in Sprang-Capelle. Na jarenlange ervaring in de kinderopvang begon Chandra haar eigen gastouderopvang. Eerst vanuit huis, maar al snel was die ruimte simpelweg te klein. Tijd voor uitbreiding!

Chandra: “Met Kinderdagverblijf De Groene Wereld werken we met precies dezelfde waarden als in de eerdere gastouderopvang: Persoonlijk en gericht op de ontwikkeling van uw kind(eren), gezonde biologische voeding en lekker veel buiten spelen. Daarnaast werken we ook samen met ouderenorganisaties. Jong en oud doen samen verschillende activiteiten zoals puzzelen, lezen, dansen, zingen, wandelen of knutselen. Een mooiere locatie voor ons nieuwe kinderdagverblijf konden wij niet wensen. In het voormalig steunpunt Achter de Hoven in Sprang-Capelle zal ik medio juni de deuren openen van (kleinschalig) Kinderdagverblijf De Groene Wereld.”

Persoonlijke kinderopvang

“Wij vinden persoonlijke kinderopvang belangrijk, doordat wij 3 groepen hebben kennen alle medewerksters de ouders en hun kind(eren) hierdoor kunnen wij persoonlijke kinderopvang bieden. We vinden het belangrijk dat kinderen zich in hun eigen tempo ontwikkelen. We stimuleren deze ontwikkeling door passende activiteiten aan te bieden. Deze activiteiten worden vanuit een positieve benadering en in het tempo van het kind aangeboden. We baseren ons pedagogisch beleid om de visie van Emmi Pikler. Bij ons wordt ieder kind gezien en dat benoemen we dan ook.”

Wereld van morgen

“We willen dat uw kind opgroeit in een mooi, groene wereld. Daarom kiezen we op ons kinderdagverblijf voor biologisch eten. Gemaakt zonder schadelijke bestrijdingsmiddelen en met respect voor dieren en natuur. Gezond en lekker.”

Buiten spelen

“Rode wangen van het buitenspelen, dat zie je toch het liefst? Bij De Groene Wereld spelen kinderen veel buiten, ook bij minder mooi weer. “slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel” Buitenspelen zorgt ervoor dat kinderen genoeg bewegen en het maakt ze sociaal sterker. We hebben een ruime tuin waar volop te ontdekken is.”

Met elkaar

“Wij zijn maatschappelijk betrokken, eens in de 3 weken (als de corona maatregelen het toelaten) komen er senioren bij ons op bezoek. We doen gezamenlijk activiteiten. Ook zetten wij ons ieder jaar in voor verschillende goede doelen. Denk aan de Voedselbank, de Speelgoedbank, bakken we gezonde biologische pannenkoeken op pannenkoek dag voor de buurtbewoners, een kerstmarkt, een zomerfeest of een sponsorloop.”

Voor meer informatie bezoek de website van De Groene Wereld (www.kdvdegroenewereld.nl) of stuur een mail naar [email protected]

Kinderdagverblijf De Groene Wereld
Hendrikus Chabotstraat 70 – 72
5143 HD Sprang-Capelle

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen