Van Roessel behaalt belangrijke prijs in internationale slagersvakwedstrijd

V.l.n.r. Jan Bouke Dijk, Thom Snels, Dennis van Dun, Ilonka van Wijngaarden, Tommy Michielsen en John van Delft.
Foto: Van Roessel

Slagerij-Traiteur Van Roessel uit Waalwijk kan een belangrijke prijs toevoegen aan zijn lange erelijst: de meesterslager behaalde een derde plaats in de internationale slagersvakwedstrijd Confrérie. Een unieke prestatie, want slechts zelden weet een Nederlandse slager de Europese top 3 te behalen.

Hartstikke trots is branche erkende meesterslager Dennis van Dun. Al vaker nam hij deel aan de internationale slagersvakwedstrijd Confrérie (voluit: Confrérie des Chevaliers du Goûte-Andouille de Jargeau) en dat leverde in het verleden ook Europese prijzen voor onder meer de Brabantse zachte metworst op. Nu is Slagerij-Traiteur Van Roessel echter overall bekroond met een derde plaats en dat betekent dat de Waalwijker zich overall Nederlands kampioen 2021 mag noemen.

Van Dun: “Helaas zijn veel vakwedstrijden gecancelled vanwege coronamaatregelen. Deze wedstrijd ging echter wel door. Omdat ik het waardevol vind om onze producten regelmatig door onafhankelijke experts te laten beoordelen, besloten we mee te doen. De Confrérie is van oorsprong een broederschap, dat het ambacht hoog in het vaandel heeft. Deze internationale en prestigieuze vakwedstrijd vond nu al voor de 41e keer plaats. De timing is overigens niet zo gelukkig: in de eerste week van januari moesten we producten inzenden en dat betekende dus dat we midden in de drukke kerstperiode onze voorbereidingen moesten treffen. Maar, we zijn die uitdaging toch aangegaan. De Confrérie vereist deelname aan minimaal vijf categorieën met ieder twee producten. Wij deden mee aan zes categorieën en leverden dus twaalf producten aan (snijworst, walnotensalami, zachte Brabantse metworst, gerookte osseworst, Brabantse plaatham, rookvlees, herfstpaté, rilette van Duke of Berkshire, gerookte boerenleverworst, berlinerworst, Japanse kipsalade en pasta Alfredo met kalfsstoverij en truffel). De gemiddelde score daarvan bepaalt de eindstand. Dat we dus een derde plaats hebben behaald, betekent dat we met alle twaalf producten bijzonder hoog scoren. Dat is een fantastische opsteker voor onze meester worstmakers, slagers en onze chef-kok met zijn brigade uit de warme en koude keuken. We hebben namelijk namens alle afdelingen specialiteiten ingestuurd, dus dit is een waardering voor mezelf en ál onze vakmensen.”

Hoogste niveau Europa

Slagerij-Traiteur Van Roessel deelt het podium met Metzgerei Budesheim (1e plaats), Fleischerei Böttger (2e plaats) en Landwohl (gedeelde 3e plaats). “Geen verrassende uitslag”, aldus Van Dun. “Deze drie Duitse slagers staan al jaren op eenzame hoogte en lijken onverslaanbaar. Dat wij daar nu bij mogen aansluiten, is dan ook een eer en een kroon op ons werk. Er staan zelden Nederlanders op dit hoogste niveau.” De prijsuitreiking is normaal gesproken een feestelijke en officiële gebeurtenis. Vanwege coronamaatregelen gaat het niet door en werden de grote beker en bijbehorende oorkonde per post toegestuurd. “Jammer, maar het maakt het feest er voor ons niet minder op”, vindt Van Dun. “Het is een fantastisch resultaat, waar we ontzettend trots op zijn!”

Lees op www.slagerijvanroessel.nl meer over de bekroonde producten.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden