Van plannen naar realisatie: Gezondheidscentrum Besoyen uit de startblokken

Ingang Kasteellaan Waalwijk
Ingang Kasteellaan Waalwijk
Foto: Zenzo

WAALWIJK – Vanaf half februari wordt het echt zichtbaar: de werkzaamheden voor de renovatie van Gezondheidscentrum Besoyen en GGZ Kasteellaan Waalwijk gaan dan van start.

In het nieuwe gezondheidscentrum komen Huisartsenpraktijk Verwielstraat, Apotheek De Langstraat BV, Thebe Thuiszorg, Fysio-Totaal Waalwijk en GGZ Breburg.

Medio zomer zal het eerste gedeelte van het gezondheidscentrum Besoyen haar deuren openen voor de patiënten van huisartsenpraktijk Verwielstraat. In het najaar moet het volledige gebouw toegankelijk zijn.

In het nieuw te vormen Gezondheidscentrum zal reguliere zorg worden geleverd door huisartsen, fysiotherapeuten en de apotheek. Aan de Kasteellaan komt de ingang voor de GGZ. Ook Thebe thuiszorg zal vanuit het Gezondheidscentrum gaan werken. Door in het hetzelfde gebouw gevestigd te zijn, zijn er korte lijnen, wat de kwaliteit van zorg ten goede komt.

Nina Heijtveldt, Apotheker- Service Apotheek De Langstraat: ‘We kijken uit naar een goede samenwerking van alle disciplines in het Gezondheidscentrum Besoyen. Door samen in een gebouw te zitten kan je multidisciplinair werken wat de gezondheidszorg in Waalwijk een boost geeft.’

Rob Vermeulen, Kees Koevoets, Lars Groenen, Fysiotherapeut-Fysio-Totaal Waalwijk: ’Wij geloven dat preventie in de toekomst steeds belangrijker gaat worden. In het Gezondheidscentrum Besoyen gaan we naast onze fysiotherapeutische diensten dus ook inzetten op leefstijl & coaching. Hierdoor gaan we een stapje verder in het verwezenlijken van onze missie’

D. Rutten, H. van Bakel, E. Tielemans-Damen huisarts-Huisartsenpraktijk Verwielstraat: ‘Door de toegenomen zorg binnen de huisartsenpraktijk pasten we niet meer in ons oude pand. Met deze verhuizing naar de overkant van de straat hopen we in een mooi pand de zorg voor onze patiënten ook in de toekomst goed te kunnen blijven waarborgen.’

Integraal ontwikkelteam

Zenzo MV neemt de ontwikkeling en bouw van het te renoveren Gezondheidscentrum voor haar rekening. Studio Van Dijl architecten uit Hilversum en het ontwikkelteam hebben de wensen en behoeftes van alle professionals geïnventariseerd en verwerkt. De verwachting is voor de zomer van dit jaar de eerste oplevering te kunnen doen aan de huisartsen en de GGZ. De 2e fase loopt tot de herfst van dit jaar en dan doen Fysiototaal, de Apotheek en Thebe Thuiszorg hun intrede.

Er is nog een klein gedeelte beschikbaar voor verhuur, indien u geïnteresseerd bent kunt u contact opnemen met Van De Zande makelaardij Waalwijk https://www.zande.nl/.

Impressie wachtruimte huisartsen

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen