Maaltijdbox-bedrijf Boerschappen opent Pick Up Point in Waalwijk

Foto: Boerschappen

WAALWIJK – Maaltijdbox-bedrijf Boerschappen opent 17 februari 2021 een Pick Up Point in Waalwijk. Per direct kunnen Boerschappers uit Waalwijk en omgeving zich aanmelden om met lokale producten van de boeren uit de omgeving te gaan koken.

Boerschappen is een snelgroeiend maaltijdbox-bedrijf, dat opgericht is in 2014. Samen met een netwerk van ruim 125 kleinschalige makers en boeren levert Boerschappen diverse soorten maaltijdboxen, die klanten zelf (binnen 12 uur van boer tot bord) kunnen ophalen bij meer dan 20 ophaalpunten of laten thuisbezorgen door heel Nederland. Nu heeft Waalwijk dus, naast o.a. Dongen en Den Bosch, ook een Pick Up Point.

Winterdijk30b

Het afhaalpunt, oftewel de gekoelde bus van Boerschappen met dagverse producten, komt voorgereden bij Winterdijk30b. De koppeling tussen Boerschappen en Winterdijk30b ligt vrij voor de hand. De mensen van Winterijk30b, Alfred en IngerMarlies zijn ook out-of-the-box-denkers waar beperkingen worden gezien als kansen. De basis van Winterdijk30b wordt gevormd door het kleinschalige theater, waar in ‘normale tijden’, muziek- en theateroptredens plaatsvinden.

“Boerschappen heeft duurzaamheid net zoals Winterdijk30b hoog in het vaandel staan en het is dan ook niet gek dat deze locatie als eerste in de gemeente Waalwijk het officiële keurmerk Fair Trade ondernemer op de gevel gespijkerd kreeg. Al lange tijd werd gezocht naar een partner om afzet locatie te kunnen zijn voor lokale en duurzame levensmiddelen en we zijn dus blij met de samenwerking met Boerschappen.” aldus Alfred van de Pas, Directeur van Winterdijk30b

Iedere woensdag van 16:00 tot 17:30

Vooralsnog heeft Boerschappen één tijdsvak gereserveerd in Waalwijk. Wanneer de vraag groter wordt, zien ze ook kansen voor andere tijden en zelfs voor nog een locatie.

Thuisbezorging in heel Nederland

Boerschappen bezorgt ook aan 6 dagen per week aan huis voor wie meer gemak zoekt. Afhalen is echter gratis en voor bezorging betaal je € 6,75 extra.

“Onze missie is om in heel Nederland Pick Up Points te openen en super lokale netwerken op te bouwen van boeren en consumenten. Maar we hebben nog niet zoveel klanten dat dit nu al kan. Daarom bieden we ook thuisbezorging door heel Nederland aan, zodat onze klantenkring alvast kan groeien, daar waar nog geen Pick Up Point is.” aldus Stijn Markusse, eigenaar van Boerschappen.

Over Boerschappen

Boerschappen is een initiatief dat in 2014 in Breda is ontstaan en als doel heeft de voedselketens te verkorten en te verduurzamen. Tegelijkertijd wil Boerschappen de consument helpen om een gezondere leefstijl aan te nemen zonder dat dit ingewikkeld wordt. Boerschappen komt 6 dagen per week bij tientallen kleinschalige boeren. Met die producten stellen ze boodschappenboxen samen in diverse varianten; van Vegan-Boxen, tot complete maaltijdboxen. Binnen 12 uur liggen de producten door keukens in heel Nederland.

Boerschappen werkt met een team van 50 medewerkers en heeft zichzelf tot doel gesteld om te laten zien dat er wél voedselketens kunnen bestaan die goed zijn voor de boer, de omgeving, natuur, dierenwelzijn én -zeer belangrijk- voor de gezondheid van haar klanten. Boerschappen hecht veel waarde aan een eerlijke beloning voor de boer en zijn product, zodat er middelen ontstaan om het goede te doen. Bovendien werkt Boerschappen met zo puur mogelijke ingrediënten en recepturen om boodschappen aan te bieden die voeden in plaats van vullen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen