Open dag Willem van Oranje College online

Leerlingen uit groep 7 en 8 bezoeken in januari de open dagen van de middelbare scholen. Door de lockdown gaat het dit jaar anders. Leerlingen uit het eerste leerjaar van het Willem in Waalwijk vertellen hoe dat gaat.

“We zitten in de eerste- en tweede klas. Gelukkig mochten we na de zomervakantie gewoon naar school. Ik vond het wel spannend, maar het voelde meteen heel fijn”. Op de eerste dag hadden we al een vriendinnengroep en elke dag rijden we samen naar school, vertellen Loïs en Carlijn enthousiast.

Tijdens de open dag laten we onze school zien. Hoe het gaat en wat je allemaal kunt doen. Maar je mag de school toch niet bezoeken? “Jawel, …”, zegt Vince stralend, “via de computer! Leerlingen die net van het Willem af zijn hebben iets heel moois gemaakt. Ze hebben een eigen bedrijf!” Het is net alsof je de school echt binnenloopt.” Carlijn: “We mogen niet alles vertellen. Het moet ook een beetje een verrassing zijn.” En wat doen jullie dan tijdens de open dag? “Ik ga achter de chat en geef antwoord op alle vragen samen met een oudere leerling.” En jij, Timo? “Ik begroet iedereen. Een bezoeker klikt ergens op, dan zie je mij via zoom en leg ik uit hoe het gaat.” Van ons is ook een heel leuk filmpje gemaakt.

Wat kun je nog meer doen op de open dag? Ze kijken alle drie wat geheimzinnig, maar aan hun ogen kun je zien dat er wat te beleven valt. Na wat aandringen horen we dat je ‘echt’ door de school loopt, opdrachtjes kunt doen, er veel leuke filmpjes en foto’s zijn en ook live-informatierondes en ontmoetingen.

En waarom vinden jullie het Willem zo’n leuke school? “Het is gewoon hartstikke gezellig hier.” “Ze hebben alles goed geregeld. Ook nu we online les krijgen.” “Het is leuk, je kunt bij ons op school heel veel kiezen. “Ik word voldoende uitgedaagd en krijg hulp als het nodig is”. “Hopelijk kan ik weer snel naar de sportklas. Ik hoop het zo! ” “Je moet echt onze open dag bezoeken hoor! Je zult het zien! Het Willem is een gewoon een goede school! Voor mij de beste keuze!”

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen