Kunstencentrum Waalwijk organiseert tweede Waalwijkse Cultuurquiz Online Live

Foto: KCW

Kunstencentrum Waalwijk organiseert aanstaande zaterdagavond 30 januari vanaf 19.30 uur voor de tweede keer de Waalwijkse Cultuurquiz Online Live. Iedereen kan gratis meedoen via een livestream op YouTube in combinatie met quiz-app Kahoot op de smartphone.

“Een groot deel van de quiz bestaat uit een bonte mengeling van algemene vragen over alle vormen van kunst en cultuur”, vertelt organisator Patrick van Engelen. “Van muziek tot theater en van beeldende kunst tot film. Maar er komen ook enkele culturele vragen die echt over Waalwijk gaan voorbij. Omdat de eerste quiz vrij moeilijk was, hebben we de vragen dit keer iets makkelijker gemaakt”, vertelt van Engelen.

Het is de bedoeling dat er thuis gespeeld wordt op 2 schermen. “Makkelijkst is een smartphone in combinatie met een computer of tablet. Op de smartphone installeer je vooraf de Kahoot-app. Je moet jezelf hierop ook even registreren. Op de avond zelf ga je naar de Youtube-stream (link op www.kunstencentrumwaalwijk.nl) waar rond 19.30 uur een code verschijnt die je invoert in de app. De vragen verschijnen live op YouTube. Op de smartphone geef je de antwoorden.”

De eerste editie op zaterdag 16 januari geleden verliep technisch vrijwel problemen en was overduidelijk een succes. “Bijna iedereen speelde 3 kwartier fanatiek mee. We hopen deze keer op nog meer deelnemers.”, zegt Van Engelen.

Meer informatie over de reguliere (en online) activiteiten in Kunstencentrum Waalwijk is te vinden op de website: www.kunstencentrumwaalwijk.nl Kunstencentrum Waalwijk is gevestigd aan de Irenestraat 3 in Waalwijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen