Nikki van Laar (18) uit Waspik in de race voor Miss Teen

Foto: Miss Beauty of Noord Brabant

De achttienjarige Nikki van Laar uit Waspik heeft de finale bereikt van Miss Beauty of Noord-Brabant. Het Brabantse meisje wil met haar deelname laten zien dat door te kiezen voor de keuze waar je het meest bang voor bent, dat degene is die je zal helpen groeien, waardoor je uiteindelijk zoiets gaafs kunt bereiken.

Het is voor het eerst dat Nikki meedoet aan de Miss Beauty of Noord-Brabant verkiezing. Ik heb mij nooit bezig gehouden met missverkiezingen totdat ik via Instagram door een oud deelneemster van Miss Beauty of Noord-Brabant gescout werd. Ik moest er even over nadenken maar toen wist ik het zeker; “Ik doe mee” zegt de Ruimtelijke Vormgeving-studente. Door keuzes te maken waar je in eerste instantie het meeste bang voor bent, wil ik laten zien dat datgene je zal helpen met jouw eigen ontwikkeling. Na haar aanmelding werd Nikki uitgenodigd voor de castingdag. Daarmee liet ze al 200 meisjes achter zich, want van de 300 aanmeldingen, werden er 100 teens uitgenodigd. ” Dat was een hele spannende dag want er is maar plek voor 18 finalisten”

School, vriendinnen en familie

Nikki had zich nooit bezig gehouden met modeshows of nagedacht over een carrière als model. “Tot nu toe was ik altijd bezig met mijn school, vriendinnen en mijn familie. Nu ik gekozen heb om mee te doen aan de Miss Beauty of Noord-Brabant verkiezing ga ik er ook voor. Het is uiteraard allemaal nieuw voor mij. Lopen op een catwalk, de bikinironde, het voorstellen in businessoutfit en de ronde waarbij je een vraag in het Engels moet beantwoorden.” Daarmee maakt Nikki duidelijk dat het niet alleen om schoonheid gaat. Uiteindelijk volgde de bekendmaking. “Ik had live contact via Facetime met mijn familie die nog op vakantie waren in Oostenrijk. Zelf was ik een dag eerder teruggekomen met de bus om deel te kunnen nemen aan de Miss Beauty of Noord-Brabant verkiezing. Ik was stomverbaasd toen ik mijn naam hoorde en samen met nog 17 meiden door was naar de finale”

De sfeer onder de finalisten is goed ” we zijn nu al bijna een jaar met elkaar onderweg vanwege COVID-19. Hierdoor is de finale steeds uitgesteld en worden wij scherp gehouden met uitdagende opdrachten. We gunnen elkaar allemaal de titel maar als ik heel eerlijk ben win ik hem het liefst natuurlijk zelf.” Wat de toekomst Nikki brengt weet ze nog niet. Aan ambities ontbreekt het Nikki in ieder geval niet. “Na mijn opleiding Ruimtelijke Vormgeving wil ik een HBO opleiding gaan volgen. Uiteindelijk wil ik leiding kunnen geven aan mensen en hen weer inspireren.” Vanwege COVID-19 is de Miss Beauty-finale steeds uitgesteld. Inmiddels is er een definitieve datum. Op zondag 28 maart zal de Miss Beauty of Noord-Brabant verkiezing virtueel worden uitgezonden. U kunt de finale volgen via de live-stream op het Facebook account van Miss Beauty of Noord-Brabant.

LINDA.Foundation

Aan de missverkiezing is een goed doel verbonden. Alle deelnemers zamelen geld in voor de LINDA.foundation. Nikki heeft geld ingezameld met het bakken en verkopen van cupcakes en het organiseren van workshops zoals bijvoorbeeld houtbranden. Doneren aan de LINDA.Foundation kan via de link hieronder, zij zetten zich in voor gezinnen met kinderen in Nederland die het financieel zwaar hebben. De opbrengst gaat volledig naar de LINDA.Foundation.
https://www.actievoorlindafoundation.nl/actie/nikki-van-laar

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen