SnertKerst brengt Waspik samen

WASPIK – Al meteen vanaf het moment dat Cora Zijlmans uit Waspik haar idee de wereld in slingerde van een erwtensoep actie voor oudere mensen uit haar dorp, ging het los. De hulp bood zich massaal aan en de actie, die zaterdag 19 december werd gehouden, werd een groot succes.

Donderdagmiddag werden in de grote zaal van Den Bolder al door een groep vrijwilligers de tasjes gevuld waarmee eenzame en oudere mensen verblijd zouden gaan worden. De witte tasjes werden op de scholen en op het kinderdagverblijf versierd en Geertje Naalden zorgde voor een leuke kaart die aan elk tasje kwam te hangen. Ook werden vanuit het hele dorp persoonlijke kerstkaarten gemaakt en geschreven.

De actie werd omarmd door niet alleen de Senioren Vereniging uit Waspik, maar ook De Zonnebloem en Sociaal Contact sloten aan. Dat betekende uiteindelijk dat er door Cora en haar team maar liefst 575 kommen erwtensoep gemaakt moesten worden. Dat begon zaterdagochtend in alle vroegte in Den Bolder. Binnen mum van tijd rook het sociaal cultureel centrum en de nabije omgeving naar heerlijke soep. Al voor aanvangstijd ontstond een colonne van auto’s in de ventweg van de Schoolstraat. De vrijwilligers die voor de bezorging zouden zorgen, stonden te popelen om met routeschema in de hand de pakketten weg te brengen. Dat bezorgen verliep op allerlei manieren. Mensen gingen met volgeladen auto’s en busjes op pad, maar ook een Kever cabrio, brandweerwagen en bakfiets trokken door het dorp.

In totaal werden op vierhonderd adresssen kerstpakketten gebracht. Het verliep zo voorspoedig dat rond het middaguur bijna alles al bezorgd was. “Wat een overweldigende animo was er: om te helpen, te bezorgen, te doneren, te knutselen, te snijden, te schrijven, te kleuren, te ontwerpen, te freubelen, te roeren”, vertelt Cora enthousiast als ze terugblikt op de actie. “Het resulteerde in negentig vrijwilligers voor en achter de schermen, een dorp dat elkaar helpt en 575 kommen soep voor eenzame en oudere mensen. Wat was het een feestje om te mogen doen met al die mooie mensen!! Iedereen bedankt!” Of SnertKerst in 2021 een vervolg krijgt, is nog niet duidelijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen