Vrienden Sint Jan de Doper ondersteunen hulp aan kwetsbare inwoners

WAALWIJK – Door de Covid-pandemie zitten dit jaar veel mensen extra in de problemen. De Vrienden van Sint Jan de Doper voelen zich daarom geroepen om de plaatselijke welzijnsorganisaties en daarmee alle kwetsbare inwoners te steunen; als voorbereiding op een gelukkig kerstfeest en een goed nieuw jaar voor iedereen.

In dit pandemiejaar lijken we in veel opzichten naar een surrealistische wereld te zijn verhuisd. De angst voor besmetting met het Covidvirus heeft geleid tot horecasluiting en restricties voor alles wat met ontspanning, cultuur, kunst en kerk van doen heeft. Er heerst meer angst, eenzaamheid en werkeloosheid dan voorheen. En ook de (stille) armoede is dit jaar groter dan we in ons welvarende land in vele jaren hebben gezien.

Dit jaar is in de Sint Jan de Doperkerk voor het eerst een dennenboom bij de kerststal geplaatst, waarin alle bezoekers aan de kerk hun noden, hartenwensen en gebeden aan het Kerstkind kunnen voorleggen. Maar de bezoekers van de Sint-Jan kunnen in de advent- en kersttijd ook onze kwetsbare medemensen daadwerkelijk praktisch steunen.

Voedselbank Waalwijk en De Strohalm

Voedselbank Waalwijk zorgt ervoor dat door het uitdelen van voedselpakketten alle inwoners die onder de armoedegrens leven voldoende te eten hebben. In de Sint-Jan staan voedselkratten bij de Gebedsboom, waarin iedereen tussen 1 en 28 december houdbare etenswaren kan achterlaten.
‘De Strohalm’ biedt steun aan minderjarige kinderen in gezinnen die onder (stille) armoede te lijden hebben. Doordat de vrijwilligers van de Strohalm vanwege de coronarestricties beperkt zijn in hun huisbezoeken en persoonlijke contacten kunt u deze organisatie, en daarmee de kinderen die onder de armoede lijden, steunen met een bijdrage in hun collectebus bij de Gebedsboom in de Sint-Jan.

De Vrienden van Sint Jan de Doper nodigen iedereen van harte uit om bovenstaande welzijnsorganisaties via uw bezoek aan de Sint-Jan te ondersteunen, zodat ook alle kwetsbare inwoners van een fijn kerstfeest en een gelukkig nieuw jaar kunnen genieten. U kunt natuurlijk ook via uw bankrekening een eenmalige of periodieke gift aan beide organisaties overmaken: voor Stichting De Strohalm is dat NL10 RABO 0119 0559 29, voor Stichting Voedselbank Waalwijk: NL29 RABO 0152 3398 76.

De Sint-Jan is van woensdag t/m zondag iedere middag van 13.30 tot 16.30 uur geopend.


De Skyline van Waalwijk…..nu te koop bij De LangstraatShop

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen