Asieldier Duke zoekt nieuwe baas

Duke
Duke
Foto: Dierenasiel Waalwijk

Duke, een reu van ongeveer een jaar, zit alweer een aantal weken in het asiel. Zijn vorige baas had niet genoeg tijd voor hem en zag geen andere mogelijkheid hem af te staan aan het asiel. Maar Duke hoort niet in een asiel; hij is daar veel te beweeglijk en actief voor. Hij hoort een baas te hebben die veel met hem optrekt en die hem van alles wil leren.

Dat laatste is beslist nodig. Deze Staffordshire terrier is een uit de kluiten gewassen, stevige en dus sterke hond, die zo langzamerhand in de puberleeftijd terechtkomt. Hij moet vooral leren zich netjes te gedragen. Het is een lieve jonge hond, die in principe sociaal naar mens en dier is, maar er moet hem beslist iets worden afgeleerd: happen wanneer iets hem niet helemaal bevalt. Let wel, happen is geen bijten, maar het kan weleens pijn doen. Dus dat mag niet! Hij is al even geplaatst geweest, maar is teruggebracht omdat de nieuwe eigenares niet goed wist hoe ze met dit mankement moest omgaan. Op een wandeling kwamen ze een klein hondje tegen, waarmee Duke graag wilde spelen. De baas van dat kleine hondje wilde dat niet en mevrouw trok Duke terug, waarop deze naar haar hapte. Niet erg kwaad bedoeld, maar wel genoeg reden om van de aanschaf af te zien.

We zoeken dus een ferme baas voor Duke, die letterlijk en figuurlijk stevig in zijn schoenen staat en die weet hoe hij met een puberende, sterke, onbesuisde jonge hond om moet gaan. Hij vindt kleine kinderen wel leuk, maar vanwege zijn onbehouwenheid lijkt het niet verstandig hem bij een gezin met jonge kinderen te plaatsen. Denkt u dat Duke wel iets voor u is, maak dan een afspraak om kennis met het hem maken in Dierenasiel Waalwijk, Prof. Van ‘t Hoffweg 7, 0416 333964. Bellen kan elke dag tussen 9 en 11 uur.

Duke krijgt van Honden Opleidings Centrum Both in Sprang-Capelle tweemaal een individuele gedragsbegeleiding cadeau. Uitlaatservice Stap In van Diana Treffers in Kaatsheuvel heeft voor de nieuwe eigenaar tien gratis uitlaatbeurten in petto. Voorwaarde is wel dat baas en hond in de regio wonen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen