Vallonic: ‘Maatwerk voor webwinkels en websites’

Foto: Image&Motion Han Hermkens

Thierry Maasdam uit Waalwijk is een jonge internetondernemer. Hij begon op zijn zestiende al met het bouwen van websites en heeft net een kantoor geopend in Tilburg, waar een vijfkoppig team onder de naam Vallonic websites, webwinkels en applicaties maakt. Thierry is de ‘eindbaas’, tenminste zo ondertekent hij zijn e-mails.

Thierry Maasdam

De websites worden gebouwd met behulp van het Content Management System WordPress en de plug-in WooCommerce. “Waarom zou je het wiel nog een keer uitvinden als er al een prima systeem is. We werken niet met templates die voor een paar tientjes op internet te koop zijn, wij schrijven alles zelf. Het is 100 procent maatwerk.’ Het eigen raamwerk van Vallonic zorgt ervoor dat de website snel is, het ook goed doet op tablets en smartphones en gemakkelijk is uit te breiden, aldus Thierry. ‘Het geeft veel flexibiliteit, een klant kan de pagina’s oneindig vaak zelf bewerken en desgewenst opnieuw indelen.’

Keuzes onderbouwen

Voordat Thierry aan de ontwikkeling van een website begint, wil hij weten wat de klant voor doel heeft met de website, wat de strategie en het denkproces is. ‘Op basis daarvan maken we een heus boekwerk, waarin we onderbouwen wat we doen, waarom we het doen en op welke manier we het doen.’ Thierry is trots op de websites die Vallonic voor de Maton Groep heeft ontwikkeld. ‘Voor hen hebben we ook de webwinkel Afvalpartner.nl gebouwd. Een wat geavanceerder onderdeel daarvan is de keuzehulp. Stel dat iemand zijn badkamer wil renoveren en een muur slopen. Door in te vullen hoe groot de ruimtes zijn, geeft de keuzehulp suggesties voor het juiste formaat container en de bijbehorende prijs. Het is een mooi voorbeeld van het maatwerk dat wij kunnen leveren.’

Jong team

Vallonic staat met vijf teamleden op de foto bij dit artikel. ‘We zijn een jong en gedreven team, dat er lol in heeft. Binnenkort komen daar nog een grafisch ontwerper en een webdeveloper bij. De mensen achter Vallonic werken voor een belangrijk deel thuis en komen regelmatig bij elkaar op het nieuwe kantoor in Tilburg. Ik ga op bezoek bij klanten en stel de contracten op.’ Thierry heeft nog zo veel meer te vertellen, over zijn startup middelbare.school, een ommunicatieportaal voor middelbare scholen en Vallonic Black, waarmee anoniem andere internetbureaus van programmeerwerk voor een website worden voorzien. Daarover is informatie te vinden op de website van Vallonic.

Vallonic
Professor de Moorplein 521
5037 DP Tilburg
T. 0416 – 652501
E. [email protected]
I. vallonic.com

Tekst: Rens Groenendijk


Twee keer per jaar brengt Balkenende Media het magazine Langstraat Onderneemt uit. Een magazine vol met verhalen van en door ondernemers uit de gemeente Waalwijk, Heusden en Loon op Zand. Op onze nieuwssite brengen we geregeld één van deze artikelen nog eens extra onder uw aandacht. Vandaag het verhaal van Vallonic.

In het voorjaar 2021 brengen we de 2e editie uit van Langstraat Onderneemt. Interesse? Mail naar [email protected] of bel naar Miranda Jacobs (06-18418929) / Rolf Balkenende (06-53815027)

Cookieinstellingen