Cognitieve fitness heeft positieve invloed op het geheugen

Bewoners van de Hollandsestraat namen onlangs deel aan een proefles cognitieve fitness.
Bewoners van de Hollandsestraat namen onlangs deel aan een proefles cognitieve fitness.
Foto: GO Waalwijk

Op dinsdag 13 oktober gaat in het Parkpaviljoen Waalwijk een reeks lessen ‘cognitieve fitness’ van start. De beweegactiviteit is speciaal bedoeld voor mensen met geheugenproblemen, maar ook hun partners of mantelzorgers zijn welkom om mee te doen.

Onderzoek wijst uit dat beweging een gunstige invloed heeft op de conditie van de hersenen. Vandaar dat de werkgroep die elke dinsdagochtend in het Parkpaviljoen Waalwijk activiteiten organiseert voor mensen met geheugenproblemen, wil starten met cognitieve fitness. Cognitieve fitness is een combinatie van (lichte) fysieke inspanning en een gezonde geest. Deelnemers voeren onder begeleiding van een ervaren docent beweegopdrachten uit die ook het nodige denkwerk vergen. Op een leuke manier verbetert uiteindelijk zowel de lichamelijke conditie als ook het denkvermogen.

Gratis les op 7 dinsdagen

De les cognitieve fitness wordt gratis aangeboden op de volgende dinsdagen: 13 oktober, 27 oktober, 10 november, 24 november, 8 december, 22 december en 29 december. Afhankelijk van de belangstelling wordt het programma mogelijk volgend jaar doorgezet.

Locatie: Parkpaviljoen Waalwijk, Grotestraat 154a, Waalwijk (bij het Wandelpark). Ontvangst om 10.00 uur, einde 12.00 uur (de beweegactiviteit duurt circa 45 minuten). Sociaal contact is onderdeel van het programma, uiteraard met inachtneming van de geldende RIVM-maatregelen. Er is dus ook tijd voor het drinken van een kopje koffie/thee. Neem voor meer informatie contact op met de dementieconsulent(e) van Team WijZ, Gemeente Waalwijk: (0416) 68 34 56 of via [email protected]. Aanmelding vooraf is gewenst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen