Tweede meestertitel voor Slagerij-Traiteur Van Roessel

V.l.nr.: Christiaan Verkuijl, Hans-Peter Spaand, Hans de Goeij en Jessica Hoevenaars
V.l.nr.: Christiaan Verkuijl, Hans-Peter Spaand, Hans de Goeij en Jessica Hoevenaars
Foto: Feike Faase

Op maandag 21 september is Christiaan Verkuijl van Slagerij-Traiteur Van Roessel in Waalwijk geïnaugureerd tot Meesterverkoper Slagersbranche. Daarmee is Van Roessel de eerste slagerij in Nederland met twee branche erkende meestertitels in huis.

Christiaan Verkuijl (28 jaar) is sinds 2010 werkzaam bij Slagerij-Traiteur Van Roessel als winkelslager. In maart 2018 werd Dennis van Dun, eigenaar van Van Roessel, als eerste slager in Nederland beëdigd tot branche erkende meesterslager. De titel is nog altijd voorbehouden aan slechts zeven slagers in Nederland. Om ook het vakmanschap van advies en verkoop te stimuleren, startte Stichting Meestertitels Slagersbranche eind vorig jaar het traject voor een tweede meestertitel: branche erkende meesterverkoper. Christiaan Verkuijl aarzelde niet en besloot de uitdaging aan te gaan. “De titel meesterverkoper is de hoogst haalbare erkenning van vakmanschap voor verkopers in de slagersbranche. De meesterproef daagde me uit om het állerbeste van mezelf te laten zien”, zo motiveert hij zijn deelname. Om de prestigieuze titel te behalen, moest Christiaan een meesterproef doorlopen, bestaande uit een theoretisch en een praktijkonderdeel, waarbij hij door onafhankelijke beoordelaars stevig aan de tand werd gevoeld. Product- en culinaire kennis, voedselveiligheid, het opstellen van een verkoopplan, organisatievermogen en een verslag over trends, vernieuwingen en klantgerichtheid: tal van aspecten kwamen aan bod. Ook stonden praktische handelingen centraal, zoals het snijden van vlees en vleeswaren en het maken van schotels en salades. De zeer ervaren winkelslager Christiaan draaide er zijn hand niet voor om en doorstond de meesterproef met glans.

Erkenning van vakmanschap

De officiële inauguratie vond plaats op maandag 21 september, waarbij Christiaan Verkuijl de gouden meesterspeldjes, de bijbehorende oorkonde en een buis ontving. Christiaan Verkuijl en ook Dennis van Dun zijn ontzettend trots op het resultaat en de officiële erkenning van en waardering voor hun beider vakmanschap. Dennis van Dun: “Allereerst ben ik ontzettend trots op Christiaan, die geheel op eigen initiatief de meesterproef aanging. Ook voor een vakman als Christiaan is het een heel intensief traject, zo weet ik uit eigen ervaring. Dat Slagerij-Traiteur Van Roessel de eerste slagerij in Nederland is met twee branche erkende meestertitels is bijzonder en onderstreept dat wij ons elke dag focussen op ambacht, zorg en smaak. We vinden het belangrijk om het slagersvak in ere te houden en de consument te blijven tonen hoe wij met eerlijke ingrediënten de allerlekkerste producten bereiden en ze zo goed mogelijk te adviseren. Zeker in deze tijd is deze tweede meestertitel een enorme opsteker.”

Kijkje achter de schermen

De titel branche erkende meesterverkoper is een initiatief van de Stichting Meestertitels Slagersbranche, waarin de vakbonden FNV en CNV Vakmensen en Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) zijn vertegenwoordigd. Naast Christiaan Verkuijl werd maandag 21 september ook Jessica Hoevenaars, werkzaam bij Slagerij Dennis van de Ven in Schijndel tot branche erkende meesterverkoper gekroond. Op de speciale site www.meesterslagervanroessel.nl lichten Dennis en Christiaan hun beider meesterproeven toe. Filmbeelden en foto’s geven een uniek kijkje achter de schermen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen