Negen ondernemers in de Grotestraat ontvangen Fairtrade plaquette

WAALWIJK –  Wethouder John van den Hoven overhandigde gisteren op gepaste wijze in de Grotestraat aan 9 ondernemers het Fairtrade plaquette.

De lijst met ondernemers is gevarieerd: Big Bazar Mandjes, Partyvlaai, Electroworld, Cortenbach, Wereldwinkel Waalwijk, De Gulle Lach, Bij Claudia, G….HMK en La Bella Vita.

De groep Fairtrade gemeente Waalwijk zet zich al jaren in voor het gebruik van producten uit eerlijke handel in bedrijven en organisaties in Waalwijk. Door de inzet van deze negen ondernemers en de groep Fairtrade gemeente Waalwijk is Waalwijk de tweede stad in Nederland met een ‘Fairtradestraat’!

De projectgroep Fairtrade Gemeente Waalwijk is hard op zoek naar ondernemers en maatschappelijke instellingen, die ook mee willen werken aan een eerlijkere handel in de wereld. Dat kan bijvoorbeeld door bepaalde buitenlandse ‘Fairtrade-producten’ aan te bieden. Ondernemers die aan alle voorwaarden voldoen, krijgen een certificaat. Tot voor kort stond de teller op zestien deelnemers. Waalwijk heeft dertig partners nodig om zich Fairtrade-gemeente te mogen noemen.

Bron: Brabants Dagblad / Gemeente Waalwijk

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen