Kom naar het gilde tijdens Waalwijk-Go

Foto: Gilde St. Crispinus & St. Crispinianus van Besoijen

WAALWIJK – Belangstellende kunnen zaterdag 5 september, tijdens Waalwijk-Go kennismaken met geweerschieten op de wip, luchtgeweerschieten en andere activiteiten bij het gilde van Besoijen.

Geweerschieten op de “wip”

Bij het schieten op de “wip” heeft men boven op een schietboom, op een hoogte van 16 meter, een kogelvanger geplaatst waarin een drietal pijpjes verticaal naast elkaar zijn opgesteld. Op elk pijpje ligt een stalen dop; “de wip”. De wip is even groot of net iets groter  dan het pijpje. De wip blijft netjes op zijn plaats liggen omdat er onder aan de wip een rand zit die precies in het pijpje past. Aan de onderkant van de wip is een koord bevestigd, wat door het pijpje naar beneden hangt. Men moet proberen de wip van het pijpje af te schieten. Als dat lukt trek je aan het koord en de wip “wipt” terug naar zijn plaats. Het schieten op de “wip” wordt zowel opgelegd als uit de vrije hand beoefend.

Luchtgeweerschieten

Bij het luchtgeweerschieten wordt er op een 10 meter binnenbaan geschoten. Schutters jonger dan 16 jaar en vanaf 65 jaar schieten opgelegd. De overige schutters schieten uit de vrije hand. Iedere schutter schiet op 3 kaarten, met daarop vijf rozen, waarop scores van 0 t/m 10 gehaald kunnen worden. De twee beste kaarten tellen mee voor het resultaat, zodat maximaal 100 punten kunnen worden behaald. Bij de interne competitie wordt er individueel geschoten. In een competitie met andere gilden wordt er zowel individueel als in teams geschoten.

Graag zien we je zaterdag tussen 13.30 en 16.00 uur op het terrein van het gilde aan de Industrieweg 94 (Achter Plastica Plaat). Ook ben je iedere zondag tussen 11.00 en 13.30 uur van harte welkom

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen