Collectie Waalwijks museum geheel vernieuwd

Verbouwing G...MHK
Verbouwing G...MHK
Foto: Luuk Aarts

WAALWIJK – Sinds de opening in oktober van het vorige jaar heeft het Museum voor Hedendaagse Kunst in Waalwijk ruim vierduizend bezoekers mogen ontvangen. Afgelopen weekend was het museum gesloten. Die tijd werd gebruikt om de tentoongestelde werken van de acht kunstenaars te wisselen. Vanaf aanstaande vrijdag 21 augustus is het museum, op de vaste tijden, weer te bezoeken en zijn de nieuwe werken te bewonderen.

Het G…MHK streeft ernaar om een bezoek interessant en spannend te houden. Daarom was er sinds de opening een zeer gevarieerde vaste collectie te zien, werden er demonstraties gegeven en vonden er regelmatig gastexposities plaats. De acht kunstenaar (Hans van Bijnen, Marieke van Heesbeen, Pieter Verboom, Hilde van Mierlo, Jozef Mahieu, Albert Hendriks, Robert Aalbers, Luuk Aarts en het nieuwe SchoenenMuseum) vonden het nu echter tijd om ook in de vaste collectie veranderingen aan te brengen. Daarom was het museum het afgelopen weekend gesloten waardoor er meer tijd was om de omvangrijke ombouw te realiseren. Bijna de gehele vaste collectie werd vervangen. Op verschillende plaatsen in het museum worden nu ook video’s vertoond waarop onder andere te zien is hoe een aantal van de nieuwe tentoongestelde werken gemaakt werden. De grote verzameling gearchiveerde lapvoeten die het nieuwe SchoenenMuseum beschikbaar stelde zijn, hoewel in een andere opstelling, nog steeds te zien en de museumwinkel is aangevuld met kleinere werken van de exposerende kunstenaars. Vanaf dit openingsweekend is er ook een nieuwe gastexpositie te bezoeken. Marian Mahieu Stokwielder toont ‘De bloei van het verval’. Fotowerk gecombineerd met poëzie.

Een officieel openingsmoment is vanwege de coronamaatregelen moeilijk te realiseren maar tijdens dit (her)openingsweekend zullen een aantal kunstenaars en gastexposant Marian Mahieu Stokwielder aanwezig zijn om meer te vertellen over hun werk. Vrijwilligers van het nieuwe SchoenenMuseum zetten zich in om bezoekers van harte te verwelkomen in het vrijwel geheel vernieuwde museum.

Het G…MHK aan de Grotestraat 208 in Waalwijk is geopend op elke vrijdag, zaterdag en op koopzondagen van 12.00 tot 17.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen