GO Fit-beweegactiviteiten gaan hele zomervakantie door

Foto: GO Waalwijk

WAALWIJK – Om zelfstandig wonende ouderen in beweging te houden, startte eind maart een GO Fit-programma met beweegactiviteiten op locatie. Gezien het nog altijd grote enthousiasme en de actieve deelname wordt het programma gedurende de hele zomervakantie voortgezet, op vier locaties.

Sinds eind maart werden al meer dan 60 GO Fit beweegactiviteiten georganiseerd op 15 verschillende locaties. Annika Jabroer, beweegcoach senioren en sociaal werker bij ContourdeTwern, werd tijdens de beweegactiviteiten afwisselend ondersteund door Madelon Uijtdehaage (Wij Blijven Fit), Jerry Panso ([email protected]’s) en medewerkers van Team Sport gemeente Waalwijk. Zij moesten ieder hun reguliere gym-, beweeg- en zwemlessen staken door coronamaatregelen en haakten enthousiast aan op het GO Fit-programma. De GO Fit-activiteiten betekenen veel voor de deelnemers, weet Annika Jabroer. “Er wordt reikhalzend naar deze momenten uitgekeken. Het is allereerst een moment van bewegen, maar zeker ook van sociaal contact. ‘Ik roest vast’, zo hoorden we in het begin van ouderen. Met ons initiatief probeerden we dat tij te keren. In totaal deden al bijna 900 mensen mee. Het is zo’n groot succes dat we hebben besloten om in de zomervakantie door te gaan met GO Fit op locatie. Want hoewel per 1 juli maatregelen zijn versoepeld en er weer binnen mag worden gesport, zijn er vooral onder senioren veel mensen nog wat huiverig om daar gebruik van te maken.”

Vier locaties

Jerry Penso neemt de GO Fit-beweegactiviteiten in de zomervakantie voor zijn rekening. Hij doet vier locaties aan: Basilica, BaLaDe en het wandelpark in Waalwijk en Sint Jozefhof in Waspik. Annika Jabroer licht toe: “Het wandelpark is bewust als openbare locatie gekozen, om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te bieden om mee te doen. Het is een fijne, rustige plek waar bij warmer weer ook voldoende schaduwplekken te vinden zijn om te bewegen. Uiteraard letten we erop dat we de 1,5 meter afstand tussen elkaar goed in acht nemen.”

Afgestemd op ouderen

De GO Fit beweegactiviteiten zijn afgestemd op ouderen, waarbij ieder naar eigen niveau en kunnen kan meedoen. Waar nodig, krijgen deelnemers tips op maat. Ook worden er tips voor thuis meegegeven. Bewoners van Basilica, BaLaDe en Sint Jozefhof ontvingen eerder een folder met beweegoefeningen voor thuis. Voor deelnemers die naar het wandelpark komen, is die informatie ook beschikbaar.

Zomeragenda

Dinsdag 14 juli – 21 juli – 28 juli – 4 augustus – 11 augustus – 18 augustus
13.30 tot 14.00 uur: Basilica, in de binnentuin
14.30 tot 15.00 uur: Sint Jozefhof, Waspik

Donderdag 16 juli – 23 juli – 30 juli – 6 augustus – 13 augustus – 20 augustus
10.00 tot 10.30 uur: BaLaDe, aan de kant van het grasveld
11.00 tot 11.30 uur: Wandelpark, Waalwijk

De GO Fit-beweegmomenten duren circa 30 minuten. Het GO Fit-team zorgt voor begeleidende muziek; deelnemers wordt geadviseerd te zorgen voor een flesje water. Aanmelden is niet nodig. Wie gebruikmaakt van een rollator kan prima meedoen, maar GO Fit neemt geen stoelen mee. Houd daar dus rekening mee. Mochten de weersomstandigheden reden zijn om een activiteit af te gelasten, wordt dat via Facebook (GO Waalwijk) gecommuniceerd. Voor vragen kunt u contact opnemen met ContourdeTwern Waalwijk, onder kantooruren bereikbaar via (0416) 760 160.

Annika Jabroer van GO Waalwijk nodigt senioren in Waalwijk uit om naar het balkon of de galerij te komen voor een beweegactiviteit op afstand. Het GO Fit-programma loopt ook in de zomervakantie door.
(foto: GO Waalwijk)
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden