Parkpaviljoen: “even bijpraten”

WAALWIJK – Sinds het Parkpaviljoen afgelopen maart noodgedwongen de deur moest sluiten vanwege de coronamaatregelen zaten bestuur en vrijwilligers niet bepaald stil. Kon je voorheen altijd op donderdag genieten van een maaltijd tijdens ‘Eten met…Bert’, nu kun je op dinsdag- én donderdagmiddag een maaltijd afhalen.

Vanaf donderdag 28 mei kun je tijdens het afhaalmoment ook stekjes/ plantjes ruilen of kopen. In afwachting van het verdere verloop van het coronavirus en een daarmee samenhangende verdere versoepeling van de maatregelen blijft het Parkpaviljoen tot 1 juli gesloten. Wat niet wil zeggen dat er niets gebeurt….

Al enkele maanden kun je er op dinsdag- en donderdagmiddag voor € 3,= per persoon een verse en gezonde hoofdmaaltijd afhalen. Op donderdag zorgt Anouk Glaudemans (winnares Heel Holland Bakt seizoen 2019/2020) voor een gratis toetje bij de maaltijd of voor iets lekkers bij de koffie. Inmiddels toonden de wethouders Dilek Odabasi en John van den Hoven hun interesse en waardering voor dit initiatief door de vrijwilligers een helpende hand te bieden bij de uitgifte van de maaltijden. Mooie momenten! Meer info en reserveren via: [email protected]

Vanaf donderdag 28 mei wordt er wekelijks, tijdens het afhaalmoment op donderdag tussen 16.00 en 17.00 uur, buiten op het terras een plantentafel ingericht waar je plantjes/ stekjes kunt ruilen. Alle soorten stekken zijn welkom. Breng je een stekje mee doe er dan een (planten) naamkaartje bij. Heb je niets te ruilen dan mag je toch een plant of stek meenemen. Wij vragen dan wel om een klein bedrag van € 0,50 in de spaarpot te doen. Aanstaande donderdag word je ontvangen door gastvrouw Dymph Klerkx. Zij wijst je de weg en zorgt voor een voorraad stekken waaronder: Sedum(Hemelsleutel), Longkruid (Pulmonaria), Zegge (Carex), Drie Uursbloem(Hibiscus Trionum), de Struikmalva (Lavatera) en Lupine.

Er is nog meer leuk nieuws te melden! Op Koningsdag werd onze kok Bert met zijn keukenbrigade vanwege zijn mooie initiatief ‘Afhalen bij…Bert’ door Partyvlaai verkozen tot ‘Regioheld’. Ze werden beloond met 1,5 meter Oranjetompouce…ze hebben ervan genoten!

Als klap op de vuurpijl werd onze vrijwilliger/ gastvrouw Jo van Laarhoven door de Koning onderscheiden en geëerd met een lintje. Zij zet zich al veertig jaar met hart en ziel in voor haar ‘paviljoentje’ zoals ze het Parkpaviljoen vaak bijna liefkozend noemt. Jo maakt voor elke bezoeker tijd om te luisteren en een praatje te maken. Gezelligheid staat bij haar voorop en ze doet er altijd alles aan om het Parkpaviljoen vooruit te helpen. Kortom, een vrijwilliger om trots op te zijn! Helaas was het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk om haar bijzondere jubileum en de koninklijke onderscheiding te vieren maar zo gauw het mogelijk is zal er zéker nog een feestje gevierd worden.

Tot het moment dat we, op een veilige manier, de deuren weer kunnen openen blijven we nieuwe activiteiten ontwikkelen die ondanks de coronamaatregelen wél mogelijk zijn. Houd dus onze website en Facebookpagina in de gaten.

www.parkpaviljoenwaalwijk.nl ([email protected]) – Facebook: @ParkpaviljoenWaalwijk
Stichting Parkpaviljoen Waalwijk – Grotestraat 154a – 5141 HC Waalwijk

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen