Nieuw Waalwijks Taptoe evenement geveld door Corona

V.l.n.r.: René van Boxtel, Jan van Dijk en Richard van Riel.
V.l.n.r.: René van Boxtel, Jan van Dijk en Richard van Riel.
Foto: Taptoe Waalwijk

WAALWIJK – Op zaterdag 26 september stond de eerste editie gepland van Theater Taptoe Waalwijk op het Raadhuisplein. Met 1.200 tribuneplaatsen en een compleet nieuw concept moet het een jaarlijks waardevolle aanvulling op de Waalwijkse centrumactiviteiten worden.

De Taptoe wordt meer dan een avond waarin muzikanten met show en muziek de toeschouwers een geweldige avond bezorgen. De ambitie is om uit te groeien naar een Theater Taptoe met zang, dans en toneel om daarmee aantrekkelijk te zijn voor een breed publiek.

Stichting Taptoe Waalwijk komt voort uit een kleinschalig Taptoe initiatief van Show-and Marchingband Cornu Copiae Waalwijk en de wens van de Gemeente Waalwijk om de taptoe naar het historische Raadhuisplein te verplaatsen en daarmee gelijktijdig mee “reuring” in het centrum te creëren. Gezien de capaciteit die dit vraagt om het organisatorisch en financieel mogelijk te maken heeft Cornu Copiae Waalwijk het initiatief overgedragen aan de Stichting Taptoe Waalwijk die 13 februari van dit jaar werd opgericht.

De organisatie was inmiddels in volle gang in samenwerking met Gemeente Waalwijk, Jongerencentrum De Tavenu en in afstemming met Centrummanagement waarbij ’75 jaar bevrijding’ het thema voor 2020 zou worden. En heel voorzichtig was er hoop om de Waalwijkers na al het binnen zitten iets moois te kunnen bieden. Maar helaas kwam recent het bericht dat grote evenementen pas weer gehouden kunnen worden nadat er een vaccin tegen het corona virus is. En daarmee veranderde dit persartikel van een aankondiging in een bericht over uitstel.

Inmiddels is in samenspraak met de Gemeente Waalwijk gekozen voor 18 september 2021 als nieuwe datum. De organisatie gaat er alles aan doen om het evenement in de extra beschikbare tijd nog mooier te maken dan ze al van plan waren. Zelfs al wordt het enigszins moeilijk gemaakt door de lantaarnpaal die het zicht belemmert en de beschikbare ruimte beperkt. Ook is er in deze crisistijd natuurlijk zorg over het vinden van sponsoren omdat men de 1.200 toeschouwers gratis of tegen een niet verplichte bijdrage van het programma willen laten genieten.

Gelukkig heeft de stichting recent de culturele ANBI-status verworven waardoor sponsoren fiscaal aantrekkelijk het Taptoe evenement kunnen ondersteunen en dit met gasten kunnen bezoeken. Zie www.taptoewaalwijk.nl.

Het stichtingsbestuur bestaat uit Jan van Dijk (voorzitter), Richard van Riel (Secretaris), Sjef Opperman (Penningmeester), René van Boxtel (Sponsoring en subsidies) en Jan Burmanje als afgevaardigde van Cornu Copiae Waalwijk (Programmering).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen