Ladies’ Circle De Leest haalt € 2.500,- op voor Voedselbank Waalwijk

Foto: Pixabay

Met de verkoop van bosjes tulpen haalden de Ladies een bedrag van € 2.500,- op voor het goede doel: Het Corona-Noodfonds voor Voedselbank De Rijglaars. De Voedselbank uit Waalwijk ondersteunt wekelijks ruim 120 gezinnen uit de Gemeente Waalwijk. Naar verwachting neemt dit aantal toe en slinkt de toevoer van producten door de coronacrisis. Vanwege deze onzekerheid nam Lionsclub Waalwijk het initiatief tot het opzetten van een Corona-Noodfonds.

Ladies’ Circle De Leest twijfelde geen moment en zette direct een actie op om ook een steentje bij te dragen in deze tijden van crisis. Met de verkoop van bosjes tulpen snijdt het mes zelfs aan meerdere kanten. De Ladies kochten de tulpen namelijk in via Pluukz. Pluukz is een online pluktuin die is opgezet om verspilling van bloemen tegen te gaan en daarmee Nederlandse kwekers een steuntje in de rug te geven. “Het is mooi om het enthousiasme te zien waarmee ons netwerk de actie omarmde. Vrienden, familie en het bedrijfsleven uit Waalwijk en omgeving kochten onze tulpen massaal in”, aldus Lady Hilde van Hilst, initiatiefneemster van de tulpenactie.

Volop energie

De ladies kijken terug op een geslaagde actie en blikken alweer voorzichtig vooruit. Kersverse voorzitter Elke van der Pluijm vertelt: “Dit soort acties zorgen voor zoveel positieve energie en dat komt mooi uit. Over twee weken komen we namelijk (virtueel) bij elkaar om onze plannen voor het komende jaar verder uit te werken. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit succes leidt tot mooie nieuwe initiatieven.” De ladies zijn te volgen op facebook.com/lcdeleest, instagram.com/LadiesCircleDeLeest en linkedin.com/company/ladies-circle-de-leest2020/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen