Drukte bij veerpontje naar Dussen

Het was zondag bij het veerpontje tussen Sprang-Capelle en Dussen over de Bergsche Maas een drukte van belang. Een groot aantal automobilisten, opvallend veel motorrijders, en fietsers reden af en aan. Het overzetten is gratis, wat wellicht de aantrekkingskracht vergroot om een toertje door de omgeving te maken. De boodschap om thuis te blijven werd overduidelijk niet nagevolgd.

Er waren zelfs mensen die klapstoeltjes hadden meegenomen om de drukte bij het veerpontje gade te slaan. Op stillere plekken in de Overdiepsepolder werd gerecreëerd vanuit campers. Bij het smalle bruggetje over het Oude Maasje in Sprang-Capelle was het regelmatig wachten geblazen omdat er slechts rijverkeer in één richting mogelijk is. Bij de jachthaven in Waspik werd duidelijk waar al die bootjes op het Oude Maasje vandaan kwamen: er stonden tientallen auto’s met lege boottrailers geparkeerd. De haven beschikt over een boothelling.

Omdat de A59 tussen Waalwijk en Hooipolder wegens wegwerkzaamheden is afgesloten, was het op de Winterdijk, die parallel aan de snelweg loopt, veel drukker dan normaal.

Foto’s en tekst Rens Groenendijk www.rensgroenendijk.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen