Wandelchallenge NDC Waalwijk uitgesteld

Foto: NDC Waalwijk

Op woensdag 6 mei zou de start van de jaarlijkse Nationale Diabetes Challenge Waalwijk plaatsvinden. De start was eerder uitgesteld naar medio juni, maar is naar aanleiding van de meest recente coronamaatregelen opnieuw opgeschort. De organisatie hoopt in september een ‘light versie’ te kunnen opstarten.

Tot 1 september zijn grote (wandel)evenementen in Nederland niet toegestaan. Dat zet voorlopig ook een streep door de Nationale Diabetes Challenge Waalwijk, die dit jaar voor de vierde keer zou plaatsvinden. Gedurende twintig weken wandelen mensen wekelijks in groepen met elkaar, met het doel hun (loop)conditie en algehele gezondheid te verbeteren. In 2019 namen ruim 140 mensen deel; dit jaar werd nog meer deelnemers verwacht en zouden nieuwe wandelgroepen starten in Waspik en Sprang-Capelle.

‘Light versie’

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation. In 2017 nam Lilianne Kuypers het initiatief om de challenge ook in Waalwijk te organiseren. Nog altijd is ze één van de kartrekkers van NDC Waalwijk. Ze vertelt: “Samen met de Bas van de Goor Foundation zijn we op zoek naar manieren om met elkaar in verbinding te blijven. We denken op dit moment aan de organisatie van een zogenaamde ‘light versie’, een serie van tien opeenvolgende weken wandelen in de periode september – november. Dit vanzelfsprekend onder voorbehoud van de dan geldende coronamaatregelen in Nederland. We doen wat mogelijk is om de deelnemers te laten wandelen. Wandelen is gezond en we hopen dan ook dat mensen in deze tijd zoveel mogelijk in beweging blijven, met inachtneming van de corona-regels.” Geïnteresseerden kunnen zich nog altijd aanmelden via www.nationalediabeteschallenge.nl/ndcwaalwijk en worden dan op de hoogte gehouden van een eventuele wandelchallenge in het najaar.

Gratis online wandelschema op maat

Om tussentijds in beweging te blijven, verwijst NDC Waalwijk naar het online wandelprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Voor ieder niveau wordt een wandelschema aangereikt. Deelname is gratis, kijk op https://www.bvdgf.org/actie/27026/.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen