Parkpaviljoen ontvangt steun voor ‘Afhalen bij…Bert’

Foto: Anouk Glaudemans

In het kader van ‘verbinding’, het hoofddoel van de stichting, kun je bij het Parkpaviljoen al sinds lange tijd, één keer per week aanschuiven voor een tweegangen maaltijd. Elke donderdag kan men er gezamenlijk eten waardoor ook sociale contacten versterkt worden. Vanwege de coronamaatregelen is dit niet meer mogelijk. De huiskok wilde zijn gasten in deze moeilijke tijd niet in de steek laten en op zijn initiatief werd er gestart met ‘Afhalen bij…Bert’.

Inmiddels bereidt Bert, samen met zijn vaste hulp Josianne Leijtens, al een maand lang op dinsdag en donderdag voor maximaal zestig personen een verse en gezonde hoofdmaaltijd. De Waalwijkse Anouk Glaudemans, begin maart als winnares van Heel Holland Bakt nog te gast bij het Parkpaviljoen tijdens ‘Buurten met…’, werd enthousiast toen zij van dit initiatief hoorde en bood spontaan haar hulp aan. Ze zorgt op de donderdagen, als extraatje, voor een toetje of iets lekkers bij de koffie. Vrijwilligers zorgen voor de uitgifte van de maaltijden en er is een bezorgdienst gestart voor mensen die niet in staat zijn om de maaltijd op te komen halen.

Het Parkpaviljoen kreeg meer bijval. Rabobank de Langstraat en het Oranjefonds ondersteunen het initiatief van harte en leverden een mooie financiële bijdrage. Volgens een bestuurslid is de stichting daar enorm dankbaar voor. “De prijs die betaald wordt voor een maaltijd is € 3,=. Door de extra uitgaven die we hebben in verband met verpakkingsmateriaal en dergelijke is dit bedrag niet meer kostendekkend. We willen, in deze voor velen moeilijke periode, de prijs ook liever niet verhogen. De bijdragen van de Rabobank en het Oranjefonds maken dit mogelijk. We kunnen dus weer even ‘door’. Daar doen we heel veel mensen een groot plezier mee”!

Meer info en reserveren via e-mail: [email protected] www.parkpaviljoenwaalwijk.nl – Facebook: @ParkpaviljoenWaalwijk

Foto: Anouk Glaudemans
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen