Verkeersregelaar houdt hardnekkige automobilisten tegen naar A59

De 18-jarige Kevin van der Kleij, verkeersregelaar bij Binck, maakt zondag een lange dag. Hij begint zijn werk op de op- en afrit van de A59 in Sprang-Capelle West om 9.30 uur en wordt om 21.30 uur pas weer afgelost. Kevin staat er niet voor niets, merkt hij telkens weer. “Er zijn nog steeds auto’s en motoren die de weg op willen, maar ik laat alleen werkverkeer door.”

Een automobilist maakte het wel heel erg bont, vertelt hij: “Hij reed al een flink stuk de oprit op en pas toen ik keihard op mijn fluitje blies, bleef hij staan. Ik vroeg hem: ‘meneer, waarom denkt u dat ik hier sta bij de hekken en borden? De auto had een Nederlands kenteken, maar de man sprak zeer gebrekkig Nederlands. Na mijn uitleg over de wegwerkzaamheden keerde hij gelukkig om. Als mensen echt vervelend gaan doen, heb ik een noodknop op mijn portofoon, waarmee ik rechtstreeks de politie kan oproepen.” Ook tijdens ons gesprek, laat in de middag, probeert een auto met Pools kenteken de oprit te nemen en vragen veel mensen welke omleidingsroute ze moeten nemen.

Kevin, afkomstig uit Den Haag, heeft een vmbo-opleiding voor de horeca gevolgd, maar is het liefst buiten. Hij volgde drie maanden geleden een korte opleiding tot verkeersregelaar. “Ik word sindsdien door heel het land ingezet, veel bij wegwerk, maar ook om het verkeer bij vuilstortplaatsen in goede banen te leiden, want daar is het tegenwoordig erg druk. Ik vind het prima, want ik heb mijn werk eraan.”

Tekst en foto’s www.rensgroenendijk.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen