ZAP-ers Linne en Raf vinden cameralens en ontvangen beloning

WAALWIJK – Linne en Raf uit Waalwijk zijn ZAP-ers (Zwerf Afval Pakker), ZAP-ers zijn bewoners van de gemeente Waalwijk die zich op vrijwillige basis inzetten voor het schoonhouden van hun eigen buurt.

Op eigen initiatief verwijderen de Zwerfafvalpakkers (ZAP-ers) zwerfafval uit hun leefomgeving. Hiervoor krijgen zij van de gemeente bepaalde hulpmiddelen aangereikt, zoals een veiligheidsvest, handschoenen, afvalgrijpers en afvalzakken. Het verzamelde zwerfafval kan door de ZAP-ers kosteloos worden aangeboden bij de Gemeente Waalwijk.

Op maandag 23 maart vonden Linne en Raf, tijdens het pakken van zwerfafval in de wijk Bloemenoord waar ze wonen, een lens van een digitale camera. Omdat het gevonden voorwerp niet tot het zwerfafval behoort wordt de lens mee naar huis genomen met de gedachte om het te bewaren totdat de eigenaar zich zou melden.

Op vrijdag 27 maart komt hobbyfotograaf Michel Geers uit Waalwijk tot de ontdekking dat hij zijn 50mm lens is verloren tijdens het fotograferen op 17 maart in de buurt van Buurthuis Bloemenoord. Na het controleren van de foto’s blijkt de lens uit de rugzak van Michel te zijn gevallen.

Via diverse social media kanalen heeft Michel de vinders van de lens weten te achterhalen. Als dank heeft hij Linne en Raf een heerlijke beloning gegeven.

ZAP wedstrijden

Linne en Raf willen het liefste ZAP wedstrijden houden met véél kinderen die zwerfafval verzamelen zodat er géén afval meer op straat ligt: “Het moet een sport worden”, zegt Raf. “Als iedereen die nu veilig thuis blijft vanwege Corona, de zwerfafval rond zijn/haar huis opruimt, is héél Waalwijk schoon” voegt Linne toe. Ze hopen dat heel veel mensen dit bericht lezen en dat er mensen zijn die een wedstrijd willen organiseren. Misschien wordt ZAP dan wel een sport!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen