Beweegles op het balkon met GO Fit!

Foto: GO Waalwijk

WAALWIJK – Op initiatief van GO Waalwijk verzorgde Annika Jabroer, beweegcoach senioren, afgelopen vrijdag de eerste GO Fit-beweegactiviteit op afstand. De primeur was voor de bewoners van de flats aan het Prof. de Savornin Lohmanpark en het Mr. Troelstrapark in Waalwijk. Komende week volgen er meer beweegactiviteiten.

De maatregelen rond het coronavirus treffen iedereen hard, maar met name senioren hebben het moeilijk”, aldus Annika Jabroer. Als beweegcoach senioren en welzijnswerker bij ContourdeTwern ziet ze hoe iedereen zijn uiterste best doet om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan en ze de helpende hand te reiken. Dat er afgelopen week al allerlei spontane initiatieven ontstonden om bewoners van woonzorgcentra in beweging te krijgen, juicht ze van harte toe. “Maar de senioren die zelfstandig wonen, verdienen misschien nog wel meer onze aandacht”, zo benadrukt Annika. “Velen van hen wonen alleen en hebben al weken geen bezoek gehad. Dat heeft weliswaar een goede reden, maar dat maakt het niet minder moeilijk. Als beweegcoach vind ik het ook belangrijk dat deze ouderen zo fit mogelijk blijven, dat is zelfs nu belangrijker dan ooit. Beweging helpt daarbij. Vandaar dat ik met support van GO Waalwijk besloot om beweegactiviteiten op afstand te organiseren.”

‘Eerst aarzelen, dan toch meedoen’

Vrijdagochtend werden de bewoners van de flat aan het Prof. de Savornin Lohmanpark in Waalwijk en Mr. Troelstrapark verrast. Annika nodigde de bewoners uit om naar hun balkons te gaan voor een beweegactiviteit onder leiding van sport- en beweegdocente Madelon Uijtdehaage van Wij Blijven Fit en sociaal werkers Wim Smit en Daphne Hekman. “Geluidsinstallatie aan en gáán”, lacht Annika. “Het ging goed, we zagen aardig wat mensen eerst aarzelen en daarna enthousiast meedoen. De reacties waren erg leuk, we kregen applaus en veel vragen of we snel terugkomen. Het was hartverwarmend om te zien dat mensen via de balkons praatjes met elkaar maakten en het beeld van een dansend echtpaar was echt ontroerend.” Om de ouderen te stimuleren in beweging te blijven, werd huis-aan-huis een GO Fit-folder verspreid met speciale oefeningen voor thuis. Ook bracht de folder het telefoonnummer van ContourdeTwern nog eens onder de aandacht: via 0416 – 760 160 kunt u zich aanmelden als u hulp nodig heeft bij het boodschappen doen of als u gevoelens van eenzaamheid hebt.

Meer beweegactiviteiten op afstand

Komende week worden meer GO Fit-beweegactiviteiten verzorgd. Op www.gowaalwijk.nl en sociale media worden de actuele data en tijden gepubliceerd. Let op: de beweegactiviteiten zijn uitsluitend bedoeld voor bewoners van genoemde adressen. Het is niet de bedoeling dat omwonenden aansluiten en deelnemen; het samenkomen van drie of meer mensen is immers niet toegestaan.

Over GO Waalwijk

GO Waalwijk stimuleert inwoners van gemeente Waalwijk om werk te maken van sport, gezondheid, bewegen en cultuur. Met allerlei programma’s worden aanbieders en activiteiten ondersteund, zoals GO Running, GO Walking en GO Play. Met het nieuwe programma GO Fit worden beweegactiviteiten voor senioren onder de aandacht gebracht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen