Opening twee gastexposities G…MHK

Vlinderstolp van Roel Aarts
Vlinderstolp van Roel Aarts
Foto: Roel Aarts

WAALWIJK – Op vrijdag 28 februari worden er gelijktijdig twee gastexposities geopend in het Museum voor Hedendaagse Kunst aan de Grotestraat 208 in Waalwijk. Clemens van Meurs toont cirkelcollages, schilderijen en een aantal beelden en Waalwijker Roel Aarts toont werken met fantasie dieren en geprepareerde vogels en vlinders.

Komende maand zijn er twee plekken gereserveerd in het G…MHK voor gastexposanten. Een groot aantal werken van de in Berkel-Enschot woonachtige, veelzijdige kunstenaar Clemens van Meurs (Den Dungen 1961) zullen te zien zijn in de speciaal voor gastexposities gereserveerde ruimte. Er worden beelden getoond die geïnspireerd zijn op Afrikaanse maskers, schilderijen en cirkelcollages. Van Meurs volgde een aantal jaren de Academie voor Beeldende Vorming waarna hij zich, vooral als autodidact, verder bekwaamde in verschillende beeldende vormen. Een thema is bepalend in welke vorm het wordt uitgevoerd. Om het thema van verschillende kanten te belichten werkt hij meestal seriematig. Hij probeert te verleiden tot intensiever kijken door zodanig met vorm, kleur en perspectief te spelen dat er niet meteen een overzichtelijk beeld is. Dit aspect in de kunst van Clemens komt het meest naar voren in zijn cirkelcollages en wordt nog versterkt omdat de collages met de hand te draaien zijn. Kunst waar je ook aan mag zitten dus…

Voor Roel Aarts (Waalwijk 1986) heeft het G…MHK een plek gevonden tussen de vaste collectie. Velen zullen hem nog kennen als eigenaar van kledingzaak Rules. Na jaren in de kledingbranche actief te zijn geweest vond hij zijn ‘draai’ in de evenementenwereld. Zijn creativiteit laat hij vandaag de dag de vrije loop in de vorm van het maken van objecten met geprepareerde tropische dieren waaruit duidelijk een fascinatie voor vogels en vlinders blijkt. “Het is prachtig om kunst te maken met al het moois wat er in de natuur te vinden is. Op deze manier breng ik een stukje tropen naar mijn publiek”. Aarts geeft ook cursussen waar je een eigen vlinderstolp leert maken. Behalve een aantal zeldzame vogels en vlinders zijn er in het museum ook fantasiedieren te zien. Gedurfde items waarmee hij eind vorig jaar nog te zien was op de beurs ‘Masters of LXRY’ in de RAI Amsterdam.

De officiële opening van de exposities vindt plaats op vrijdag 28 februari van 16.00 tot 18.00 uur en is te zien tot en met zaterdag 21 maart 2020 tijdens openingsuren van het G…MHK – Grotestraat 208 in Waalwijk. Het museum is het gehele jaar geopend op elke vrijdag, zaterdag en op koopzondagen van 12.00 tot 17.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen