Geslaagd Open Podium van ‘het Willem’ smaakt naar meer!

Foto: Alexander de Peffer - Waalwijk.nieuws.nl

WAALWIJK – Op zaterdag 15 februari was de aula van het Willem van Oranje College in Waalwijk tot in alle uithoeken gevuld met leerlingen, ouders, familieleden en muziekliefhebbers die van het jaarlijkse evenement het Open Podium kwamen genieten.

Voor de bezoekers van deze talentenavond was het smullen.  Ruim zeventig leerlingen lieten zien waartoe ze in staat zijn. Zangers, musici en dansers vulden het podium. Maar achter de schermen werkten ook heel veel vrijwilligers mee om tot een flitsende show te komen. De avond begon met een song van miss Montreal: ‘Kom binnen, kom hier, kom verder, blijf hier. Alles hier is ook van jou. Ik deel wat ik speel, ik geef wat ik kan.” Na dit door een 25-koppig koor met band en solisten gezongen welkom, kwam in een rap tempo een reeks van bijzondere dansacts, verstilde luisterliedjes, stevige rockmusic en opzwepende drumsolo’s ten tonele. Er waren veel solisten die mooie Nederlandstalige liedjes zongen, maar ook de dans en de instrumentale muziek mochten er zijn.

Pareltjes van de avond waren ‘Mind made up’ uitgevoerd door Fleur Peeters en ‘Blauwe dag’ vertolkt door Lucas Klaasse en Anthe Treffers, maar ook het door Roosmarijn Otten zelf geschreven nummer ‘Couch’ oogstte een groot applaus. Heel krachtig was het door de aanwezigen meegezongen Candystore uit de musical ‘Heathers’ waar Nathan de Peffer de solistenpartij vertolkte. De zaal genoot zichtbaar. Indrukwekkend en zeker een van de hoogtepunten was het optreden van Liselotte de Nooijer op harp. Voor de pauze bracht ze het klassieke nummer ‘Nocturne’ van Machail Glinke. En na de pauze  kreeg ze de handen stevig op elkaar toen ze het thema uit ‘Schindler’s List’ speelde. De beelden uit de film die daarbij werden afgespeeld, waren afgewisseld met foto’s van de groep leerlingen en docenten die op bezoek was geweest in Auschwitz en na dit nummer werd door een deelnemer aangehaald welk een enorme indruk die reis had gemaakt. Maar genoemde nummers stonden in een rijtje van veel meer goede optredens. Veel nieuw en vooral ook jong talent trad zaterdagavond voor het eerst op.

Voor meer foto’s KLIK HIER

De finale van de avond was een waar klapstuk. In ‘A tribute to Robbie Williams’ werd een medley van zijn nummers ten gehore gebracht. De nummers waren samengesteld en gearrangeerd door docente Esther Brouwer de Koning en samen met het grote Willem’s Vocal Koor(ts) en het voltallige orkest knalde dit slotstuk eruit. Het was een echte muzikale uitdaging voor muzikanten en vocalisten en een waardige afsluiting van een prachtige avond. Door de grote belangstelling, het hoge niveau van de deelnemers en de geweldige sfeer was deze avond een beleving waar iedereen met een goed gevoel op kon terugkijken.

Foto: Alexander de Peffer
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen