Lezing Dirk de Wachter en Yvonne Zonderop verplaatst en uitverkocht – viering in Waalwijk blikt terug

Dirk de Wachter en Yvonne Zonderop
Dirk de Wachter en Yvonne Zonderop
Foto:

In de internationale week van gebed houden de protestantse en rooms-katholieke kerken in het bisdom Den Bosch een bijeenkomst met de bekende Vlaamse psychiater Dirk de Wachter en journaliste Yvonne Zonderop. Deze lezingen op maandag 20 januari trekken zoveel belangstelling dat de bijeenkomst is uitverkocht.

De organisatie is uitgeweken naar het Jheronimus Bosch Art Center, Jeroen Boschplein 2, waarvoor de organisatie het JBAC zeer dankbaar is. Inmiddels zijn ook alle 650 kaarten hiervoor vergeven. Helaas kunnen niet meer mensen worden toegelaten. In een viering op dinsdag 21 januari in de Ambrosiuskerk in Waalwijk wordt hierop teruggeblikt.

De Wachter en Zonderop komen spreken over ‘De druk van geluk – zoektocht naar een zinvol leven’. Dirk de Wachter publiceerde in oktober zijn boek ‘De kunst van het ongelukkig zijn’ en vertelt daarin hoe obsessioneel we op zoek zijn naar geluk. Die zoektocht doen we individueel, waardoor we steeds moeilijker kunnen omgaan met wat ons ongelukkig maakt. De ware zin van het leven ligt in de verbinding met de ander. Journaliste Yvonne Zonderop ziet een hernieuwde functie voor geloofsgemeenschappen, wanneer zij weer stilstaan bij de verbindende verhalen, die ons allemaal gevormd hebben in onze cultuur. Zij vertelt daarover naar aanleiding van haar boek ‘Ongelofelijk. De comeback van religie’.

De avond op maandag 20 januari begint om 19.00 uur met een vesper in de Sint-Janskathedraal, die ook zonder kaartje voor de lezingen toegankelijk is. Wie mee wil zingen in het projectkoor, kan zich nog steeds opgeven bij [email protected], en zich op 20 januari melden om 18.00u in zijkapel van de Sint Jan aan de Choorstraat. Voor de aansluitende lezingen in het JBAC wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd (richtprijs: €10 pp).

Een dag later, op dinsdag 21 januari, houdt de Raad van Kerken Waalwijk/Loon op Zand een Taizé-viering. Deze wordt gehouden in de Ambrosiuskerk, Ambrosiusweg 25 in Waalwijk en start om 19.00 uur. Muziek uit het Franse Taizé zal begeleid worden door de zanggroep van de Protestantse Gemeente Waalwijk onder leiding van Corine Vreeken. Voorgangers zijn diaken Anton van Diessen en dominee Marleen Bloklander. Zij zal stil staan bij de lezing die Dirk de Wachter een dag eerder gegeven zal hebben in Den Bosch over onze zoektocht naar geluk en de kunst van het ongelukkig zijn. Deze viering is vrij toegankelijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen