Waalwijkse dominee en band brengen Top2000 in de kerk

Gemene Moeders
Gemene Moeders
Foto:

Op de radio klinken steeds populairdere nummers uit de Top2000 richting het einde van het jaar. Mooie nummers, en voor veel mensen ook nummers die iets voor hen betekenen. Over die betekenis gaat in het diverse Top2000 kerkdiensten in heel Nederland.

Ook de Waalwijkse dominee Otto Grevink organiseert een Top2000 kerkdienst in zijn gemeente in Tilburg. Eerder deed hij dat in de Ambrosiuskerk in Waalwijk, samen met de coverband Mashmerize. Twee muzikanten uit deze band die zich ‘De gemene moeders’ noemen, verzorgen nu ook de muziek in Tilburg.

Queen klinkt, John Lennon, en ook de met stip gestegen Danny Vera. Geen uitgesproken christelijke muziek, maar wel muziek waar ook gelovige mensen iets in horen wat ze belangrijk vinden in het leven. Of wat hen troost geeft of een aanmoediging. Zo is ook het nummer Fix You van Coldplay te horen. Dominee Grevink vertelt: “Dit nummer gaat over het verlangen om weer geheeld te worden. Op heel verschillende manieren maakt iedereen wel eens mee dat er iets stuk in je gaat, of dat er iets kapot gaat wat je heel dierbaar is, een relatie, een droom. Geloof gaat er ook juist over hoe je met die breuken in je leven toch weer verder kan, en hoe je weer geheeld wordt.”

De Top2000 kerkdienst begint om 16.30 uur komende zondag 29 december en wordt gehouden in de Opstandingskerk, prof. Cobbenhagenlaan 8 in Tilburg. Entree is gratis; er zijn collecten voor goede doelen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen