Ladies’ Circle De Leest verrast 198 kinderen van voedselbanken met kerstcadeaus

Vertegenwoordigers van de voedselbank nemen de cadeaus in ontvangst van Ladies' Circle De Leest
Vertegenwoordigers van de voedselbank nemen de cadeaus in ontvangst van Ladies' Circle De Leest
Foto: Ladies’ Circle De Leest

Speciaal voor alle kinderen van gezinnen in Waalwijk, Drunen en Kaatsheuvel die aangewezen zijn op de voedselbank, organiseerde Ladies’ Circle De Leest voor het vijfde opeenvolgende jaar een kerstactie. Samen met leerlingen van scholen in Waalwijk, Drunen en Kaatsheuvel zijn maar liefst de cadeauwensen van 198 kinderen vervuld.

Ladies’ Circle De Leest overhandigde een enorme berg feestelijk ingepakte kerstcadeautjes aan vertegenwoordigers van de voedselbanken in Waalwijk, Drunen en Loon op Zand. Kinderen van Athena onderwijs uit Drunen (die dit jaar voor het eerst aan deze actie deelnam), basisschool Besoyen, Mikz kinderopvang op de locaties Juliana van Stolbergschool en Basisschool Villa Vlinderhof in Waalwijk, brachten alle cadeautjes bijeen. Er was ook weer een samenwerking met een middelbare school, het Van Haestrechtcollege in Kaatsheuvel. Zij doneerden een deel van de opbrengst van hun Pop-Up Store die ze de afgelopen dagen runden aan de kerstactie. Van deze opbrengst zijn cadeaubonnen voor oudere kinderen gekocht.

Voor kinderen, door kinderen

De Voedselbanken zijn nog altijd onmisbaar. De kinderen in deze gezinnen hebben het niet makkelijk. Als je ouders het niet breed hebben, zitten kerstcadeautjes er echt niet in. Marga Huis in ‘t Veld, voorzitter van Ladies’ Circle De Leest, vertelt: “ In samenwerking met de voedselbanken vroegen wij de kinderen om hun cadeauwensen op papier te zetten, met een waarde van maximaal 10 euro per cadeau. Alle wensen hingen we in mooi versierde kerstwensbomen op scholen in Waalwijk en Drunen. Al binnen enkele dagen waren bijna álle wenskaartjes uit de bomen gehaald.” Het resulteert in een fantastisch resultaat: de ladies kunnen zo maar liefst 198 kinderen blij maken. Marga: “Voorgaande jaren merkten we dat kinderen tussen 12 en 18 jaar het liefst een cadeaubon krijgen. Dankzij de inzet van de leerlingen van het Van Haestrechtcollege kunnen we de oudere kinderen zo blij maken met cadeaubonnen. Het is hartverwarmend om te zien hoe kinderen zich voor andere kinderen willen inzetten. Dank aan iedereen die hieraan bijdroeg!”

Over Ladies’ Circle De Leest

Ladies’ Circle De Leest is een serviceclub voor vrouwen tot 45 jaar en is onderdeel van een landelijk, maar ook internationaal netwerk. Vanuit het motto ‘vriendschap en service’ zetten zij zich in voor goede doelen. Naast grote events zetten de ladies zich ook in kleinschaliger vorm in voor uiteenlopende doelen. Zo steken ze regelmatig de handen uit de mouwen om bijvoorbeeld zorgafhankelijke mensen in de Langstraat een fijne dag te bezorgen of om verenigingen een handje te helpen. De ladies zijn te volgen op facebook.com/lcdeleest en instagram.com/LadiesCircleDeLeest

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen