Schoolbreed project op Basisschool De Bron

Foto: De Bron

Basisschool De Bron in Sprang-Capelle sloot woensdagmiddag 9 oktober een drieweken-project af met een bezoekmiddag op school. Ouders en andere belangstellenden liepen in en uit om in alle klassen te bekijken waar de kinderen de afgelopen weken mee bezig waren geweest. Van de kleuters tot en met groep 8 is met enthousiasme gewerkt aan het project Op Reis.

Is het toevallig dat het thema hetzelfde is als dat van de Kinderboekenweek? “We hadden het thema Vervoer gekozen, maar omdat ook de kinderboekenweek in deze tijd viel, hebben we de naam aangepast naar Op Reis. Dat gaf ook nog extra mogelijkheden om met alle groepen workshops te volgen van de Bibliotheek en het Kunstencentrum of voorstellingen te bezoeken die te maken hebben met dat thema.”

Alle groepen zijn er op hun eigen manier mee bezig geweest. Een kleine greep uit de activiteiten binnen de klassen: het maken van reisgidsen naar een per groepje gekozen bestemming; het ontwerpen van een vlag voor een zelfbedacht land; het berekenen van afstanden naar plaatsen in de wereld; het op eigen manier maken van luchthaven Schiphol; het maken van een “echte” raket waar je in kon kruipen om naar de maan te vliegen; het maken van een maquette met kruispunten inclusief alle verkeerstekens.

Daarnaast was de hele school elke twee dagen bezig met een raadsel van Grej of the Day, inmiddels een populaire manier om op scholen bezig te zijn met overdragen van kennis. In de hal hangen de landkaarten van Nederland, Europa en de wereld met daaromheen allerlei te bezoeken bezienswaardigheden die een lijntje hebben naar een plekje op een van de kaarten. “Het is enorm stimulerend om met de hele school met hetzelfde bezig te zijn. Kinderen spreken er met elkaar over en ook thuis zijn ze ermee bezig. Leerkrachten èn leerlingen zijn helemaal in het project gedoken.”

Foto: De Bron
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden