Asieldier Dikkiedik zoekt een nieuwe baas

Foto: Dierenasiel Waalwijk

Wanneer je de kattenkamer van Dikkiedik binnenkomt, blijven alle kamerbewoners in hun mandje liggen behalve Dikkiedik. Die springt meteen op en strijkt langs je benen.

Zodra je op een stoel gaat zitten, klimt hij langs je broekspijp omhoog – hopelijk heb je wel een lange broek aan – en klimt daarna door naar je nek, waar hij zich heerlijk installeert en opgewekt aan je oor begint te likken en te sabbelen. Of zelfs vrolijk in je haar begint te happen.

Dat Dikkiedik uitzonderlijk blij is met je gezelschap, is dus helemaal duidelijk; je wordt er blij van. Maar soms ontaardt zijn enthousiasme in kleine, soms onbedoeld venijnige, beetjes. Allemaal liefde, dus daar moet je niet van schrikken. Je moet er alleen even mee om leren gaan. Daarnaast zal het ook lastig zijn iets te doen als je aan tafel zit. Dikkiedik wil je namelijk dolgraag met je werk helpen en gaat ongetwijfeld op je papieren of in je aardappelschilmandje zitten. Ook allemaal liefde. En als je hem wegstuurt, druipt de teleurstelling van zijn snoet. Hij gaat dan maar op de vloer liggen en blijft al je bewegingen volgen. Het vertrek verlaten bezorgt Dikkiedik een emotionele schok. Dat kun je eigenlijk niet maken!

Kortom, de 9-jarige Dikkiedik is heel leuk. Kom hem maar eens bezoeken in het dierenasiel , Prof. Van ’t Hoffweg 7 in Waalwijk. Bellen kan natuurlijk ook, 0416 333964. Maar neem geen kleine kinderen mee. Voor hen is Dikkiedik niet zo geschikt, zoals u begrijpen zult.