“Terug naar de kermis van toen”

De Paardenvriend Waalwijk verzorgde gisteren voor alle verzorgingshuizen en thuiszorg in Waalwijk, Drunen en Sprang Capelle een dagje uit. Alle mensen werden opgehaald met busjes om daarna naar de kermis te gaan.

Men kon oude spelletjes zoals touwtje trekken, blikken gooien, eendjes vangen enzovoort doen. Maar ook de suikerspin (voor wie het bij sommige al meer dan 50 jaar geleden was dat zij deze op hadden) en popcorn waren verkrijgbaar. Koffie met een lekkere oliebol, een frietje een ijsje, een drankje, het ontbrak de oudjes aan niets.

De hele dag was er muziek en kon er gedanst worden of de polonaise werd gelopen of gewoon lekker genieten naar wat er voorbij komt, het kon allemaal. Even weg uit de dagelijkse sleur, even lekker naar buiten. Ook een ritje met paard en wagen kon natuurlijk niet ontbreken bij de Paardenvriend. Het zonnetje hoog aan de hemel, een tubetje zonnecrème, een petje, een plekje in de schaduw of lekker in het zonnetje het kon allemaal.

Tassen vol met de gewonnen prijzen en nog een ouderwetse likstok mee voor thuis keerde de oudjes weer huiswaarts met de busjes. Een geweldige dag waar wij als Paardenvriend op terug kijken met een grote glimlach. En s ’avonds werd er gekeken naar het Brabants Buske die eerder op de dag opnames hadden gemaakt. Bedankt iedereen die deze dag mede mogelijk hebben gemaakt.

En tot volgend jaar, een knuffel van Colina Maas en Mirjam Klerx