Bijna 33 mille voor Pink Ribbon dankzij Drunens Wandelfestival

Opbrengst 2019 bijna 30.000 euro.
Foto: Roland van Riel - Heusden.nieuws.nl

DRUNEN – De tweede editie van het Drunens Wandelfestival heeft € 32.900,- opgeleverd voor Pink Ribbon. In totaal liepen 2206 wandelaars mee. De organisatie van het wandelevenement, de stichting Wandelen Tegen Kanker, kijkt terug op ‘een fantastische, maar ook uitdagende editie’.

Roze lint van lopers

Na het startschot van burgemeester Willemijn van Hees trokken zaterdag de deelnemers als een roze lint door Drunen en omgeving. Er waren vier wandelafstanden. Nieuw was de verharde route speciaal voor mensen met buggy’s en rolstoelen. Lopers waren erg te spreken over dit initiatief. “Na de eerste editie van het Drunens Wandelfestival hebben we hierom gevraagd. Chapeau dat deze wens is opgepakt”, zei Bert Jansen.

Eikenprocessierups

Waardering was er ook voor de moeite die de organisatie heeft genomen om lopers zoveel mogelijk weg te houden van broeihaarden van de eikenprocessierups. Een paar dagen voor de start zijn hiervoor zelfs nog enkele wandelroutes aangepast. “Een aardige uitdaging, maar dankzij de inzet van onze marsleider Kees Pelders is het gelukt”, zegt voorzitter Nicolette Slot-Roefs van de Stichting Samen Wandelen Tegen Kanker.

Festivalterrein

Het parcours ging grotendeels door de bosrijke omgeving van Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. De lussen boden gevarieerde wandelpaden. Start en finish waren op het terrein van HV Avanti en FC Drunen. De organisatie pakte op het festivalterrein uit met foodtrucks, muziekoptredens, een springkussen en terrassen. “Dankzij een grote parasol was er voldoende schaduw. Desalniettemin werd een loper onwel en moest zij met een ambulance naar het ziekenhuis. Na onderzoek kon ze gelukkig weer naar huis”, vertelt Slot.

Laan der Bezinning

Op de Laan der Bezinning -ook omgelegd vanwege de processierups- konden lopers hun persoonlijke boodschap achterlaten op een houten hartje. Velen grepen deze gelegenheid aan om letterlijk even stil te staan bij de reden van hun deelname. Een loper vertelde dat hij zijn vrouw en schoonzoon al verloor aan ‘die vreselijke ziekte’. “En sinds kort weet ik dat ik zelf ook ziek ben. Ik blijf positief en voel zeker ook steun door alle overpeinzingen en lieve woorden hier”, zei de Waalwijker. Een jong meisje met haar onderbeen in het roze gips kon dankzij de organisatie toch de Laan der Bezinning ervaren. “Weliswaar via camerabeelden, maar ze was er heel blij mee”, vertelt bestuurslid Resi Denis.

Ervaringen

Wieteke van Riel vond dat de organisatie een compliment verdient. “Als lopers zijn we niets tekort gekomen. De organisatie was top”, zei de Waalwijkse. Mark Schalken uit Drunen was het daar mee eens. Hij hielp bij de eerste editie van het wandelevenement zelf nog bij het uitzetten van de route. Dit jaar was hij er als loper bij. “Deze tocht is voor mij speciaal. In 2010 ben ik mijn moeder verloren aan kanker. Sinds die tijd doe ik aan veel evenementen mee voor dit goede doel. Elke euro hiervoor is meegenomen.”

Saamhorigheid

Voorzitter Slot zei in een roes van dankbaarheid en tevredenheid terug te kijken op de tweede editie. “Het was heerlijk wandelweer. Mensen waren blij met de pauzepost bij de Voorste Venne waar het de hele dag een gezellige boel was. En onderweg hebben we weer zoveel saamhorigheid gezien. Prachtig. We zijn dankbaar voor iedereen die een bijdrage heeft geleverd en met name onze hoofdsponsor Software Society. Dankzij hun betrokkenheid, ondersteuning en enthousiasme hebben wij met dit prachtige evenement zoveel geld kunnen ophalen voor Pink Ribbon. We danken ook nadrukkelijk de scouts van Mgr. Bekkersgroep die de hele dag zorgden voor schone toiletten, wat door de deelnemers erg op prijs werd gesteld. En uiteraard alle onze andere vrijwilligers, ruim 80 mensen in totaal.”

De derde editie van het Drunens Wandelfestival wordt op 20 juni 2020 gehouden.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden