Doe mee aan fotowedstrijd GO Waalwijk

Foto: KCW

WAALWIJK – Op 25 augustus vindt het eerste Go Waalwijk Festival plaats. In het kader hiervan organiseert Kunstencentrum Waalwijk in samenwerking met Go Waalwijk een fotowedstrijd voor iedereen. De beste foto’s komen terecht in de etalages van winkels in het centrum van Waalwijk.

Fotograaf Piet Pulles, als docent verbonden aan Kunstencentrum Waalwijk, is een van de juryleden. We vroegen hem waar de fotowedstrijd over gaat: “Go Waalwijk daagt mensen uit om zelf aan de gang te gaan, met sport, met bewegen. Of met kunstbeoefening zoals het bespelen van een instrument, het zingen in een koor, met dansen of schilderen. En natuurlijk ook met fotografie. We zijn dus op zoek naar foto’s die daarover gaan. De foto moet een echte eyecatcher zijn.

Dat is eigenlijk de uitdaging waar alle deelnemers aan de wedstrijd voor staan. Hoe maak je een spannende foto van iemand die aan het sporten is, geconcentreerd met zijn creatieve hobby bezig is of muziek maakt? Het gaat vaak om het momentum, een schot op het doel, de keeper die naar de bal duikt, de concentratie op het gezicht van iemand die tekent of viool speelt. Dergelijke foto’s zijn nauwelijks in scène te zetten, het zijn eerder toevalstreffers. Het gaat ons dus minder om technisch perfecte foto’s, maar des te meer om het beeld. Gelukkig kun je met de camera’s van nu technisch gesproken bijna geen slechte foto’s meer maken.”

GO!

Iedereen kan meedoen aan de wedstrijd. Het mogen recent gemaakte foto’s zijn, maar ook een foto die al eerder is geschoten en ergens nog op de harde schijf staat. De foto’s moeten minimaal 3 mB zijn om voldoende te kunnen uitvergroten en opgestuurd worden naar [email protected]. Per deelnemer mogen er maximaal drie foto’s worden ingestuurd. Inzenden kan t/m vrijdag 21 juni 2019. Daarna gaat de jury een selectie maken. De jury bestaat uit de fotografen Luuk Aarts en Piet Pulles en de beeldend kunstenaar Maria Klerx. De winnende foto’s worden op groot formaat afgedrukt en krijgen een plekje in de winkeletalages van het centrum. Na de expositie krijgen de winnaars deze afdruk.

De hoofdprijs bestaat uit een workshop naar keuze bij Kunstencentrum Waalwijk ter waarde van € 150.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden